Οίνος και Τέχνη

{
}

Το πολυβραβευμένο Ασπρολίθι του οινοτέχνη Άγγελου Ρούβαλη χορηγός των εγκαινίων της ατομικής έκθεσης του Χρήστου Κεχαγιόγλου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

To πολυβραβευμένο και αγαπημένο κρασί Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη συνόδευσε γευστικά τη βραδιά εγκαινίων της ατομικής έκθεσης του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Στις άκρες του κόσμου-πτήσεις δωματίου» την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου, 20). 

 

Η νέα δουλειά του Χρήστου Κεχαγιόγλου ακολουθεί τον γνώριμο σχεδιαστικό «κανόνα» της μέχρι τώρα διαδρομής του, με ενδιαφέρουσες χρωματικές αλλά και θεματικές παραλλαγές. Οι «άκρες του κόσμου» είναι τοπία μακρινά που παραπέμπουν στη φανταστική εξιστόρηση ταξιδιών. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2013.

 

Για τον καλλιτέχνη

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 22 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεση «Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου» είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. 

 

Όπως γράφει και ο ίδιος για την έκθεση: «Η πραγματικότητα είναι ένας απέραντος ωκεανός. Και κάθε λευκό τελάρο, κάθε άσπρο χαρτί, είναι η υπόσχεση ενός ταξιδιού. Όλοι κάτι περιμένουμε απ’ αυτές τις λευκές επιφάνειες. Εγώ ταξιδεύω πάνω τους. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και προορισμό. Και μέσα απ’ το ταξίδι, μου αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μια κατεύθυνση, μια κατάληξη. Σα να είναι θαμμένη στο λευκό μια εικόνα που με την προσεκτική έρευνα αποκαλύπτεται. Βρισκόμαστε στην άκρη του νου. Αναμνήσεις, αφηγήσεις και μύθοι είναι εδώ ένα κουβάρι, που κάθε φορά ξετυλίγεται διαφορετικά, αναπάντεχα, και σχεδιάζει στο λευκό μια αινιγματική ερμηνεία αυτού που υπάρχει. Αυτές είναι οι πτήσεις δωματίου. Και τα έργα που προκύπτουν απ’ αυτές είναι για μένα οι άκρες του κόσμου. Άλλες φορές θυμίζουν κάτι μακρινό, μια συγκεκριμένη, απομονωμένη γωνιά αυτού του πλανήτη κι άλλες μπερδεύονται στο όνειρο και προβάλλουν απόμακρους τόπους εσωτερικούς, εξ ίσου πραγματικούς, που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.»

 

Ώρες λειτουργίας

Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ