Οι «Μικροί Οινοποιοί» 2012 αποκλειστικά στο botilia.gr

{
}

Ένα νέο κρασί από το κτήμα Παπαργυρίου φτιαγμένο από τους μικρούς της οικογένειας.

Μια νέα, εξαιρετικά μικρής παραγωγής ετικέτα παρουσίασε το Κτήμα Παπαργυρίου για πρώτη φορά στο 14ο Οινόραμα και ενθουσίασε όσους τη δοκίμασαν. Το «Μικροί Οινοποιοί» 2012 κυκλοφόρησε σε μόλις 170 αριθμημένες φιάλες. Και όταν λέμε Μικροί Οινοποιοί, κυριολεκτούμε καθώς το κρασί αυτό φτιάχτηκε από παιδιά.

 

Με πρώτη ύλη ένα μικρό ξεχασμένο αμπελάκι του κτήματος στο Λαλιώτη Κορινθίας φυτεμένο με Αγιωργίτικο και την πορτογαλική ποικιλία Touriga Nacional, οι δύο μικρότεροι γιοί της οικογένειας Παπαργυρίου, ο 13χρονος τότε Δημήτρης και ο 10χρονος Αλέξανδρος αποφάσισαν να βγάλουν το δικό τους κρασί.

 

Συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια της οινοποίησης, από τον τρύγο έως και την τελική εμφιάλωση, πήραν όλες τις αποφάσεις για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Το πολύτιμο χαρμάνι των δύο ποικιλιών ωρίμασε σε ένα γαλλικό δρύινο βαρέλι για 12 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε σε 170 φιάλες.

 

Το «Μικροί Οινοποιοί» της σοδειάς του 2012 είναι ένα κόκκινο κρασί με βελούδινη υφή και πανέμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων σε φόντο γλυκών μπαχαριών και γήινων αρωμάτων.

 

Η πρώτη απόπειρα των δύο πιτσιρικάδων έδωσε ένα κρασί … που κλείνει το μάτι σε πολλά μεγάλα κρασιά του ελληνικού και όχι μόνο χώρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο μεγαλύτερός τους αδερφός, ο Αριστείδης ήδη σπουδάζει χημικός, το μέλλον του κτήματος δείχνει μάλλον λαμπρό!

 

Τους Μικρούς Οινοποιούς 2012 του Κτήματος Παπαργυρίου θα τους βρείτε από τις 26/3 αποκλειστικά στο www.botilia.gr, το site με τα πιο δυσεύρετα, ιδιαίτερα και αυστηρά επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Λόγω του μικρού αριθμού υπάρχει περιορισμός στον αριθμό φιαλών ανά παραγγελία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με botilia.gr: Άγγελος Δαμουλιάνος, τηλ 211 8508688

 

Αναδημοσίευση από το www.kathimerini.gr 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ