Εφαρμογή για κινητά

‘’Wise Drinking’’

{
}
H πρώτη παγκόσμια ψηφιακή εφαρμογή προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, από την Pernod Ricard.

Ο Όμιλος Pernod Ricard λανσάρει τη δωρεάν εφαρμογή Wise Drinking για κινητά, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές στην υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. 

Χάρη σε αυτή, οι χρήστες είναι σε θέση να υπολογίζουν τον αριθμό των μονάδων αλκοόλ που καταναλώνουν σε πραγματικό χρόνο.

 

Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη το είδος των ποτών που καταναλώνονται(οινοπνευματώδη ποτά ή άλλα), τον όγκο τους, καθώς επίσης το φύλο και το βάρος του χρήστη.Αυτή η ανάλυση επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν την κατανάλωσήτους για μια συγκεκριμένη περίοδο, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις εβδομάδες. 

 

Με ένα σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, η εφαρμογή προσαρμόζεται με την ισχύουσα τοπική νομοθεσία και στη συνέχεια ενημερώνει τον καταναλωτή για το πλησιέστερο και πιο κατάλληλο μέσο μεταφοράς. Είναι διαθέσιμη σε 37 γλώσσες για iPhone και Android (Για να αποκτήσετε πρόσβαση επισκεφθείτε το http://wise-drinking.com/ και κατεβάστε την δωρεάν).

 

Η Pernod Ricard έχει τοποθετήσει την εκπαίδευση για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, στον πυρήνα της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Ο Όμιλος πιστεύει ότι η γνωστοποίηση των κινδύνων, μέσα από συνεχή εκπαίδευση, μπορεί να επιτύχει μακροπρόθεσμα την υπεύθυνη συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στο αλκοόλ.

 

Το λανσάρισμα του Wise Drinking, συνέπεσε χρονικά με την τέταρτη ετήσια ημερίδα Responsib'All Day που φέτος διοργανώθηκε από την Pernod Ricard στα τέλη Μαΐου. 

Πρόκειται για μια ημέρα κοινωνικής δράσης στην οποία συμμετέχουν και οι 19.000 εργαζόμενοι του Ομίλου, σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ. Τον Οκτώβριο του 2012 και κατά τη διάρκεια της ICAP

(Διεθνής Διάσκεψη Παγκόσμιων Δράσεων) υιοθετήθηκαν από 13 εταιρείες του κλάδου των οινοπνευματωδών ποτών, μπύρας και κρασιού, οι ακόλουθες 5 βασικές δεσμεύσεις: 

 

1. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους

2. Η μείωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

3. Η ενδυνάμωση του κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται στο marketing

4. Η ενημέρωση των καταναλωτών και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με υπευθυνότητα

5. Η κινητοποίηση των πελατών (on & off trade) για τη μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ