Από το έγκριτο περιοδικό Wine Spectator

Στα 100 καλύτερα κρασιά το Ασύρτικο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

{
}

Στα κορυφαία 100 κρασιά και συγκεκριμένα στην 70η θέση βρίσκεται το κρασί Ασύρτικο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων της σειράς ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator.

 

Οι ειδικοί του περιοδικού για να καταλήξουν στα 100 καλύτερα, δοκίμασαν 18.000 ετικέτες από 14 χώρες (κυρίως Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ). Η αξιολόγηση γίνεται με κριτήριο την ποιότητα του κρασιού (βαθμολογία), την σχέση ποιότητας-τιμής, τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά των ΗΠΑ (πόσα κιβώτια εισήχθησαν) και κυρίως τη "συναρπαστικότητά" τους. Πάνω από 5.400 κρασιά χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά (βαθμολογία άνω των 90), ενώ στην κορυφαία δεκάδα ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι οι 93 βαθμοί και τιμής τα 47 δολάρια.

 

Το Ασύρτικο, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από την Σαντορίνη, αποτελεί ένα κρασί με χρυσοκίτρινο χρώμα το οποίο χαρακτηρίζεται από γεμάτη γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες, άσπρα κρεατικά και λαδερά πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας.

 

Η συγκεκριμένη διάκριση, από το περιοδικό Wine Spectator -το πλέον δημοφιλές του είδους του στον κόσμο- αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την υψηλή ποιότητα του κρασιού ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τον συνεχές στόχο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. για επίτευξη των καλύτερων συνθηκών οινοποίησης και την μέγιστη ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας.

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ