Το πασχαλινό τραπέζι θέλει ρετσίνα

{
}

Οι οινικές προτάσεις του οινοποιείου Στέλιος Κεχρής για την ημέρα του Πάσχα.

Ο προγραμματισμός για το τραπέζι του Πάσχα περιστρέφεται συνήθως γύρω από το φαγητό. Ωστόσο, αυτό που αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ημέρας και ανεβάζει τη διάθεση, όπως απαιτείται σε μια γιορτή, είναι το κρασί.

 

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Πάσχα είναι αναμφισβήτητα το αρνάκι και το κατσικάκι. Ανάλογα, όμως, με τα έθιμα του κάθε τόπου ή τις οικογενειακές παραδόσεις, διάφοροι μεζέδες και ποικίλα συνοδευτικά καλύπτουν τις διαφορετικές προτιμήσεις και κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο εορταστική. Για ένα τέτοιο τραπέζι, η επιλογή του κρασιού είναι πρόκληση, στην οποία ένα κρασί όπως η ρετσίνα μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο.  

 

Το Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής, ακολουθώντας μια οικογενειακή ιστορία ενός αιώνα στην οινοποίηση, παράγει κρασιά που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με τη γευστική ευελιξία, έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από ρετσίνες κατάλληλες για κάθε περίσταση.

 

Το Κεχριμπάρι, η ρετσίνα που άλλαξε την εικόνα του ελληνικού παραδοσιακού κρασιού παγκοσμίως, χάρη στο ζωηρό του άρωμα και τις λεπτές νότες του ρετσινιού, θα γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις διαφορετικές γεύσεις των μεζέδων που σερβίρονται πριν από το αρνάκι ή το κατσικάκι, ενώ με τη δροσερή του οξύτητα θα καθαρίσει τον ουρανίσκο για το επόμενο βήμα.

 

Η σπάνια ρετσίνα Σε Φόντο Ροζέ, με τα έντονα αρώματα και το δυνατό χαρακτήρα του Ξινόμαυρου, είναι ιδανική για να συνοδεύσει τόσο τα πρώτα πιάτα, όσο και τα κρεατικά, αλλά και να ισορροπήσει ανάμεσα στις διαφορετικές προτιμήσεις των συνδαιτημόνων.

 

Το Δάκρυ του Πεύκου, η δημιουργία του Στέλιου Κεχρή που επαναπροσδιόρισε τη ρετσίνα ως ένα λευκό κρασί απαράμιλλης ποιότητας, με τα εκρηκτικά του αρώματα και την έντονη φρεσκάδα του, θα ισορροπήσει με τον πλούσιο χαρακτήρα και την έντονη γεύση που έχουν τα κρέατα που θα βγουν από τη σούβλα και θα εμπλουτίσει την απόλαυση.

 

Στο εορταστικό τραπέζι του Πάσχα, η ρετσίνα είναι το κρασί που ενώνει γεύσεις και παραδόσεις.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ