Κρασιά ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ

Χρυσή και Ασημένια διάκριση στη Berliner Wein Trophy 2015

{
}

Νέες σημαντικές διακρίσεις έλαβαν τα κρασιά της Αγροτικής Εταιρείας ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ κατά τη διάρκεια της Berliner Wein Trophy 2015. Συγκεκριμένα, ο ερυθρός οίνος ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ 2011 έλαβε διάκριση GOLD, ενώ ο ροζέ οίνος ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ 2014 έλαβε διάκριση SILVER. Πρόκειται για δύο σημαντικές διακρίσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που τα κρασιά ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ της εταιρείας ΑΝΩΣΚΕΛΗ έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια.  

 

Τα κρασιά προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της εταιρείας που βρίσκονται σε υψόμετρο 250 μ. στην Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου Χανίων. Η παραγωγή είναι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά.

 

Ο ερυθρός οίνος ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ προέρχεται από τις ποικιλίες Syrah, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge και παλαιώνεται σε επιλεγμένα δρύινα γαλλικά βαρέλια για περίπου 10 μήνες, ενώ ο ροζέ οίνος ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ προέρχεται από τις ποικιλίες Syrah και Grenache Rouge.

 

Ο Berliner Wein Trophy είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός παγκοσμίως που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΙV (Διεθνές Γραφείο Αμπέλου και Οίνου). Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 4.400 κρασιά από 29 χώρες.

 

Τα κρασιά δοκιμάζονται και αξιολογούνται από διεθνείς γευσιγνώστες υψηλού επιπέδου και υπόκεινται σε έναν ανταγωνισμό ίσων όρων και σε απαιτήσεις ποιότητας.

 

Τα κρασιά ΑΝΩ ΠΛΑΓΙΑ διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες σε Αθήνα και Χανιά, καθώς και στα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ