Ορεινή ζώνη Αιγιαλείας

Ο τρύγος τελειώνει, νέα κρασιά από τον Άγγελο Ρούβαλη

{
}

Μια ακόμη εβδομάδα χρειάζεται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του τρύγου στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη και συγκεκριμένα για τη ζώνη της Αιγιαλείας και την ποικιλία Ροδίτης, λόγω του μεγάλου υψομέτρου.  

 

“Το οινοποιείο αυτό τον καιρό είναι ένα εκρηκτικό μίγμα αρωμάτων και πολλών διαφορετικών λευκών, κυρίως, ποικιλιών που σε κάνουν να ονειρεύεσαι τα κρασιά της νέας εσοδείας αλλά και νέες δημιουργίες κρασιών!”, επισημάνει ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης του κτήματος ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ. Ο Άγγελος Ρούβαλης επιβεβαιώνει ότι “ο δροσερός Αύγουστος με τις μικρές του βροχοπτώσεις οδήγησαν την ωρίμανση με άψογο τρόπο και για μας αυτό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς εφέτος ετοιμάζουμε νέα κρασιά από ξεχωριστές ποικιλίες όπως Ασύρτικό, Viogner, Μαλαγουζιά, Sauvignion και Ροδίτη.”

 

image

 

Η ορεινή Αιγιαλεία δεν απειλήθηκε ούτε μια μέρα από τις κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν το ωϊδιο (μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες του αμπελιού), τον περονόσπορο ή την σήψη. Τα σταφύλια ήρθαν στο οινοποιείο σε άριστη υγιεινή κατάσταση ενώ η διαδικασία ελέγχου από το έμπειρο προσωπικό του κτήματος -παρ’ όλη την κούραση από την συνεχή υπερένταση- ήταν εξονυχιστική.

 

Από την πλευρά τους οι αμπελουργοί της Αιγιάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τα γερά σταφύλια, τις καλές αποδόσεις στα αμπέλια τους και τις ικανοποιητικές τιμές μέσα στην κρίση, συμμετέχουν στην χαρά του τρύγου.

 

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. Επίσης, για τους φίλους του διαδικτύου, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα και οικονομικά τα κρασιά μέσα από την ανανεωμένη σελίδα του οινοποιείου www.rouvaliswinery.gr.

 

Τα νεώτερα, λοιπόν, στις γευστικές δοκιμές του χειμώνα!

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ