Κτήμα Παυλίδη

Μια εξαιρετική χρονιά!

{
}

Χάρη στον καλό καιρό με ζέστη, χωρίς καύσωνες και βροχές, το 2015 για το ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ τείνει να χαρακτηριστεί ως μια εξαιρετική χρονιά!

 

Η ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας της Δράμας χαρακτηρίζεται από τις υψηλές διαφορές θερμοκρασιών μεταξύ ημέρας και νύχτας, με αποτέλεσμα το μικροκλίμα της περιοχής να είναι ιδιαίτερο. Τα ιδιόκτητα αμπελοτεμάχια του Κτήματος ΠΑΥΛΙΔΗ βρίσκονται στο νομό Δράμας και ανέρχονται στα 700 στρέμματα. Ειδικότερα τα 200 στρ. βρίσκονται στην περιοχή των Κοκκινογείων και τα 500 στρ. στην περιοχή της Περιχώρας.

 

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Kτήμα Παυλίδη είναι οι εξής: Ασύρτικο, Sauvignon blanc, Chardonnay από λευκές και Αγιωργίτικο, Syrah και Tempranillo από ερυθρές. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη έχουν Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.

 

Η χρονιά για τον τρύγο του 2015 ξεκίνησε με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και πολλές βροχοπτώσεις έως και τον Ιούλιο. Οι θερμοκρασίες για την εποχή έως το στάδιο της καρπόδεσης ήταν υψηλές με μια αισθητή μείωση ειδικά τον μήνα Ιούνιο, δείχνοντας ότι η παραγωγή θα ήταν όψιμη κατά το κλείσιμο και μέχρι την ωρίμαση. Στον τρύγο όμως, είχαμε ξηροθερμικές συνθήκες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Έτσι η ωρίμαση της αμπέλου δεν είναι τόσο όψιμη όσο οι αρχικές εκτιμήσεις.

 

image

 

Ο τρύγος που πραγματοποιείται στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου με Sauvignon blanc χαμηλόβαθμα στην αρχή με πολύ καλές οξύτητες. Αρχίσαμε με τις πρώιμες ποικιλίες: τελευταίος τρύγος για το Chardonnay έγινε στις 30 Αυγούστου και περίπου έως τις 8 Σεπτέμβρη, τελειώσαμε με όλα τα πρώιμα λευκά, όπως τα υψηλόβαθμα Sauvignon blanc.

 

Όσον αφορά το Ασύρτικο, ο τρύγος ξεκίνησε μέσα Σεπτέμβρη και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερυθρές ποικιλίες Syrah, Αγιωργίτικο και Tempranillo.

 

Σε ορισμένα νεαρά αμπέλια είχαμε αναμενόμενη, μικρή αύξηση της  παραγωγής. Η παραγωγή υπολογίζεται έως και 5-10% χαμηλότερη από την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο της ανθοφορίας σε συνδυασμό με των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από το κλείσιμο - περκασμό και έπειτα.

 

Οι άριστες συνθήκες που επικρατήσαν κατά τη διάρκεια του τρύγου μας βοήθησαν να έχουμε πλούσια κρασιά με ωραίο σώμα και δομή.

 

Πολύ αρωματικά τα λευκά, δείχνουν καλή εικόνα τα ερυθρά με πλούσιες τανίνες.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ