ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Αλλάζει το χάρτη του ελληνικού λευκού κρασιού, λανσάροντας το «Οροπέδιο»

{
}

Ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Αρκαδίας,  παρουσιάζει με ιδιαίτερη περηφάνια η οινοποιία Μπουτάρη.

 

Το «Οροπέδιο» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης, των πειραματισμών ετών με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και της σπουδαίας εμπειρίας που παρέλαβε η οινοποιία Μπουτάρη από την εταιρία Καμπά η οποία δραστηριοποιήθηκε στη περιοχή της Μαντίνειας από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Το «Οροπέδιο» αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, η οποία χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην ομώνυμη οινοποιία.

 

Ένα κρασί που προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες οι οποίοι καλλιεργούνται σε χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Από αυτά τα αμπέλια επιλέγονται προσεκτικά τα σταφύλια,  προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη υγιεινή κατάστασή τους. Στην οινοποίηση εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλιση και στο τέλος το κρασί περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα, γαλλικά βαρέλια.

 

Στο «Οροπέδιο» το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει ένα σπάνιο, αριστοκρατικό και χαρισματικό χαρακτήρα. Φίνα αρώματα μεγάλης διάρκειας, δομή, όγκος, πολυπλοκότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του κρασιού που το κάνουν διακριτικό και φινετσάτο, τα οποία αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του. Κυρίαρχο δημιουργικό όχημα της ανάγλυφης  ετικέτας είναι ο τοπογραφικός χάρτης της περιοχής του οροπεδίου της Μαντίνειας, με το υψομετρικό (650.00) το οποίο παραπέμπει στο υψόμετρο της περιοχής όπου ξεδιπλώνονται τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου στο μέγιστο βαθμό.

 

Το «Οροπέδιο» θα το βρουν οι καταναλωτές μόνο σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια. 

 

 

ΟΡΟΠΕΔΙΟ - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κατηγορία Ποιότητας: Π.Ο.Π. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Τύπος: Λευκός, ξηρός

Ποικιλία: 100% Μοσχοφίλερο

Περιοχή: Κτήμα Μπουτάρη στην Τρίπολη

Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση με σύντομη παραμονή σε βαρέλια

Δυναμικό Παλαίωσης: 5-7 χρόνια

Εμφάνιση: Βαθύ λευκό, υποκίτρινο χρώμα

Αρώματα: Μεγάλης έντασης αρώματα όπως άγριο λευκό τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή ενώ πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα γκρέιπφρουτ

Γεύση: Παρουσιάζει μία λιπαρότητα και εμφανίζεται πιο δεμένο με μεγαλύτερο όγκο. Ένα μοσχοφίλερο πιο γεμάτο στο στόμα από τα υπόλοιπα ενώ διακρίνεται πολύ ευχάριστα και η τυπικότητα του μοσχοφίλερου στο άρωμα του. Χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλης διάρκειας αρωματικό τελείωμα του.

Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ