Πανελλήνιος διαγωνισμός Οινοχόου 2016 «Τα ΒορΟινά»

{
}

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά», μία εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια σηματοδοτεί την έναρξη της νέας οινικής χρονιάς. Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βόρειας Ελλάδας» παρουσίασε στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την ποικιλία παραγωγής των αμπελώνων της Βόρειας Ελλάδας μέσα από μια μεγάλη συλλογή επιλεγμένων ετικετών.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, έλαβε χώρα και ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ανάδειξης του κορυφαίου Έλληνα Οινοχόου για το 2016. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Άρης Σκλαβενίτης από το Oinoscent, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Παγκόσμιο διαγωνισμό. Τα S.Pellegrino & Acqua Panna, ως τα μοναδικά νερά που προτείνονται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων, δε θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια οινική γιορτή, συνοδεύοντας τους διαγωνιζόμενους σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάστηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά σε θέματα γύρω από το κρασί αλλά και ευρύτερα γύρω από τη γαστρονομία. Ο διαγωνισμός είναι άκρως απαιτητικός καθώς οι διαδικασίες ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που θέτει η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων.

 

Μάλιστα, στην τελική φάση η πρώτη «δοκιμασία» περιλάμβανε, πέρα από τυφλή γευστική δοκιμή και αναγνώριση δύο κρασιών και πέντε αποσταγμάτων, και αρμονία κρασιού - νερού. Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να ταιριάξουν δύο είδη κρασιού με τα S.Pellegrino ή Acqua Panna και να εξηγήσουν τους λόγους που το κάθε νερό ταιριάζει με το συγκεκριμένο κρασί, αποδεικνύοντας έτσι πόσο σημαντική είναι η επιλογή του «σωστού» νερού ώστε να αναδείξει με τον ιδανικότερο τρόπο κάθε εκλεκτό κρασί.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ