Η ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, ανοίγουν μαζί καινούριους δρόμους για τα σαμιώτικα κρασιά σε Ελλάδα και εξωτερικό

{
}

Δύο από τις μεγαλύτερες Οινοποιητικές Μονάδες της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα Οινοποιητικά Σχήματα στην Ευρώπη.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οίνου και οινοποίησης στην Ελλάδα -με διεθνή εξαγωγική δραστηριότητα συνεχίζει να εδραιώνει την παρουσία του ποιοτικού ελληνικού κρασιού διεθνώς, μέσα από νέες δυναμικές συνεργασίες.

 

Με κύριο γνώμονα την δημιουργία μιας ακόμα πιο ισχυρής, υγιούς και ανταγωνιστικής Οινικής και Εμπορικής Οντότητας που θα ανήκει και θα διευθύνεται αποκλειστικά από Έλληνες, στηριζόμενη σε Ελληνικά Κεφάλαια, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ ανακοινώνει με χαρά την σύναψη μακροχρόνιας Οινικής και Εμπορικής συμφωνίας συνεργασίας με την ΈΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ.

 

Από την 1η Μαρτίου 2016 όλα τα κρασιά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου θα διακινούνται στον ελληνικό χώρο, πλην του νομού Σάμου, μέσω του Εμπορικού Δικτύου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ σε όλη την ελληνική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, με βάση το κοινό εξαγωγικό δίκτυο των εταιριών. Η σύναψη αυτής της συνεργασίας καθιστά την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ τον μεγαλύτερο Πρεσβευτή Ελληνικού Κρασιού στην Παγκόσμια Αγορά.

 

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Η συνεργασία της ΕΟΣ ΣΑΜΜΟΥ με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ, αποτελεί σημείο αφετηρίας για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.

 

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.

 

Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Grand Cru, Nectar, Anthemis και Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων υπερήφανα συνάπτει μακροχρόνια συνεργασία Οινικής και Εμπορικής συμφωνίας με την ΕΟΣ Σάμου, με σκοπό την προώθηση εκλεκτών, ανά τον κόσμο, οίνων που αποτελούν ορόσημο για την ελληνική παράδοση και ιστορία.

 

Τα κρασιά περιγραφικά:

Ξηρά κρασιά

• Το Ψηλές Κορφές, παράγεται από αμπέλια που ριζώνουν σε χτιστές πεζούλες και συνοδεύεται ιδανικά με ελαφρά ελληνικά και διεθνή πιάτα.

• Το Golden Samena, προσφέρει έναν εκρηκτικό συνδυασμό αρωμάτων και παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια μέσα από μια χειροποίητη οινοποιητική διαδικασία, κάνοντάς το μοναδικό σύντροφο στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις.

• Ο Λευκός Ξηρός Οίνος, Samena, δίνει το ευχάριστο άρωμα του μοσχάτου και συνδυάζεται ιδανικά με τηγανητά ψάρια και πιάτα λαχανικών.

 

Γλυκά

• Το Grand Cru, παράγεται από ώριμα σταφύλια και με το πληθωρικό του άρωμα συνδυάζει γευστικά επιδόρπια και μπλε τυριά.

• Το Nectar, παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια για 3 χρόνια, δίνοντας ένα πολύπλοκο άρωμα που συνδυάζεται ιδανικά με επιδόρπια μαύρης σοκολάτας και σιροπιαστά γλυκά.

• Το Anthemis, ένα μοναδικό κρασί πενταετούς παλαίωσης, συνοδεύει επιδόρπια και τυριά έντονης γεύσης.

• Το Vin Doux, είναι το μόνο γλυκό απεριτίφ -οινικό παράγωγο της Σάμου. Με την καθηλωτική του γεύση και τα δυνατά του αρώματα συνοδεύεται γευστικά με φρέσκα φρούτα ή παγωτά. Απολαμβάνεται κρύο (8-10 βαθμοί).

 

www.greek-wine-cellars.com

 

www.samoswine.gr

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ