Οι μπίρες του Μουντιάλ

{
}

Απολαυστικές lager, pilsner, weiss και ale, μαζί με τα μεζεδάκια που τους ταιριάζουν.

Το Μουντιάλ είναι σε εξέλιξη και η κερκίδα μπροστά στην τηλεόραση αποτελεί μέρος της θερινής καθημερινότητάς μας. Αναπόσπαστο στοιχείο της «τελετής», ο... αφρός. Ας μην αφήνουμε όμως τους ποδοσφαιρόφιλους να πίνουν την μπίρα από το μπουκάλι ή, ακόμη χειρότερα, από το κουτάκι και να χάνουν έτσι το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσης. Τις μπίρες πρέπει να τις απολαμβάνουμε σε ποτήρια, και μάλιστα όχι παγωμένα, μια και το μόνο που θα κερδίσουμε είναι νερά που τρέχουν σε ρούχα και καναπέδες. Και όχι ξεροσφύρι! Σάντουιτς, πίτσες, καναπεδάκια, μακαρόνια, κανελόνια, πίτες είναι οι κλασικοί σύντροφοί τους.

 

Συνδυάστε μια lager (Μύθος, 1,10 € τα 330 ml), μπίρα πασπαρτού που δεν θα σας απογοητεύσει, καλά παγωμένη στους 9° C, με πίτσες, τυρόπιτα, ψωμάκια με φέτα και λάδι, ψημένα λίγο στο γκριλ, και ένα δίσκο με τυριά. Οι pilsner (Νήσος, 2,20 € τα 500 ml), παγωμένες στους 9° - 12° C, θα δώσουν στυλ στη βραδιά σας συνοδεύοντας καπνιστό σολομό και πασπαλισμένες με κάρι μπουκίτσες κοτόπουλου. Οι απόλυτα καλοκαιρινές σταρένιες μπίρες, οι weiss (Fix Royale, 1,40 € τα 500 ml), σερβιρισμένες στους 12° C, θα ενθουσιαστούν με κάθε ζυμάρι: πίτσα, φοκάτσια, πίτα, πρέτσελ, αλμυρά κουλούρια. Οι δυνατές κόκκινες ale (Mac Farland, 2,20 € τα 330 ml) είναι απολαυστικές στους 13° C μαζί με λουκάνικα, τυριά και ωραία πολύσπορα και μαύρα ψωμιά. Οσο για τις ελαφρότερες pale-ale (Septem Friday’s pale ale, 1,62 € τα 330 ml); Θα ταιριάξουν πολύ με ένα πλατό με κρύα κρέατα και αλλαντικά. Αν πρωτοτυπήσετε σερβίροντας δυνατές bock και porter (Amstel bock, 1,30 € τα 330 ml και Septem Saturday’s porter, 2 € τα 330 ml), κρύες στους 13° C, βάλτε δίπλα τους δυνατά τυριά και λουκάνικα και συνεχίστε με μαύρη πικρή σοκολάτα.

 

 
  • Οι τιμές είναι από την ηλεκτρονική κάβα www.houseofwine.gr

 

  • Η απόλυτη πρωτοτυπία φέτος είναι τα ειδικά για το Μουντιάλ ποτήρια που κυκλοφορούν (σε περιορισµένο αριθµό) από την µπίρα Weihenstephan (2,50 € τα 500 ml) και διατίθενται σε επιλεγµένες κάβες και µπιραρίες.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ