Καινούργιο ξεκίνημα για την Κάναβα Νομικού

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
}

Το οινοποιείο της οικογένειας Πέτρου Μ.Νοµικού γυρίζει νέα σελίδα στην ιστορία του.

 

Σχεδόν επί του πιεστηρίου μάθαμε τα νέα και πολύ χαρήκαμε: το εμβληματικό οινοποιείο της οικογένειας Νομικού, στα Φηρά (εξαιρετικό δείγμα της θηραϊκής αρχιτεκτονικής, με υπέροχα ζωγραφιστά ταβάνια), μπαίνει σε νέα δημιουργική φάση. Πάνε δώδεκα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο κρασί του στην αγορά. Ομως ο Πέτρος και η Ντόλα Νομικού, με τη γνωστή αγάπη και το σεβασμό τους στην αμπελοοινική παράδοση της Σαντορίνης, πήραν φέτος την απόφαση να ξαναμπεί μούστος στις δεξαμενές και στα βαρέλια!

 

Δύο ετικέτες κυκλοφορούν, λοιπόν, οσονούπω. Το ιστορικό 50-50, από σαντορινιό Ασύρτικο και Σαββατιανό από τα αμπέλια της οικογένειας στις Σπέτσες, και η Σαντορίνη, σε 6.000 και 30.000 φιάλες, αντίστοιχα. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Μανώλης Σιγάλας, που τονίζει πόση προσοχή δόθηκε στην ποιότητα της πρώτης ύλης. «Από 50 τόνους σταφυλιών χρησιμοποιήσαμε τους 40. Το 1/5, δηλαδή, πετάχτηκε, για να μην κάνουμε εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα». Αποφασίστηκε επίσης να εμφιαλωθεί μέρος από το Vinsanto της οικογένειας, ηλικίας 16 ετών. Μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μόνο λίγων εκλεκτών φίλων να το απολαμβάνουν.

 

O υπέροχος χώρος της κάναβας Νομικού (διαθέτει μια ευρύχωρη αυλή «πνιγμένη» στις πρασινάδες και στα λουλούδια) είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, άρα μη επισκέψιμος προς το παρόν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Ανυπομονούμε...

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ