Πίνοντας σαν Βασιλιάδες!

01/02
{
}

Αν νομίζετε ότι επειδή η τυπογραφία έχει περάσει πια στην ηλεκτρονική της εποχή, αυτό σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί ο περίφημος «δαίμων του τυπογραφείου» είστε μακριά νυχτωμένοι… 

Γιατί ο μικρός δαίμονας έχει τη ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα και να προσαρμόζεται. Τρύπωσε λοιπόν και στο τελευταίο τεύχος του Οινοχόου κι έκανε τις σκανταλιές του. Εις βάρος μάλιστα καλών φίλων παραγωγών και αγαπημένων κρασιών. Το τι και το πώς δεν έχει σημασία να αναγραφεί. Σημασία έχει ότι αυτή η άτυχη στιγμή στάθηκε αφορμή να ανοίξουμε ένα από τα αγαπημένα μας κρασιά και να συνοδέψουμε ένα εξαιρετικό βοδινό φιλέτο σε ένα φιλικό pre Christmas δείπνο. Τα ποτήρια πλημμύρισαν αρώματα και η μαγική άμαξα μας μετέφερε στο βασίλειο του Κολινδρού Πιερίας, εκεί που ένας Βασιλιάς δεν φοβάται να εμφανιστεί Γυμνός. Πρόκειται όπως καταλάβατε για το περίφημο Syrah- Κολιονδρινό του Κτήματος Πιέρια Ερατεινή. Ένα συμπυκνωμένο, δυναμικό κρασί, που παρουσιάζει με τόλμη όλα τα υπέροχα ποικιλιακά του χαρακτηριστικά χωρίς μακιγιάζ, φίλτρα και ψύξεις. Ένα κρασί για ειδικές στιγμές , για μεγάλα πιάτα, για ακριβά δείπνα, ένα κρασί για εκείνες τις ώρες που θέλεις όλα να είναι μοναδικά.

 

image

 

Όμως ένας Βασιλιάς χωρίς Βασίλισσα νοιώθει μοναξιά, όπως και να το κάνουμε! Έτσι το δίδυμο των οινολόγων της Πιέριας Ερατεινής Αργυρόπουλος- Πάντος , αποφάσισαν να αναζητήσουν στους υπέροχους αμπελώνες τους στον Κολινδρό της Πιερίας, τα σταφύλια εκείνα που θα μπορούσαν να σταθούν στο πλευρό του Βασιλιά τους. Ιδού λοιπόν φέτος στο πλευρό του δυναμικού ερυθρού Γυμνού Βασιλιά , στέκεται με παρρησία μια λευκή Γυμνή Βασίλισσα που ομνύει στις αρετές του Ασύρτικου, ελάχιστου Chardonnay αλλά και ορισμένων παλιών και σπάνιων ποικιλιών του Ολύμπου που καλλιεργούνταν ακόμα πριν από την φυλλοξήρα. Στην Πιέρια Ερατεινή ξέρουν να «παίζουν» καλά με τα βαρέλια και να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες παλαίωσης των ποικιλιών.

 

Έτσι εμείς οι «φιλοβασιλικοί» κάναμε θέση στις κάβες μας για το ταίρι του Βασιλιά μας έτσι ώστε να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε α ακόμα και στην ωριμότητα τους.

 

image

 

Ως τότε βέβαια φροντίζουμε να ευφραίνουν τα γιορτινά μας τραπέζια και σας στέλνουμε λευκές, κόκκινες και γλυκές ΕΡΑΤΕΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ και σας προκαλούμε σε μια αναμέτρηση με τον χρόνο,ΜΕΤΑ.

 

Αναζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες για το Κτήμα Πιέρια Ερατεινή και τους ανθρώπους του εδώ.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ