Τα κρασιά του κτήματος Βογιατζή

{
}

Κτήμα Βογιατζή Λευκός 2011 / Malvasia, Chardonnay, Ροδίτης, Ασύρτικο / Τοπικός οίνος Βελβεντού / Αλκοόλ: 12,5% 

Φρέσκο και δροσιστικό λευκό κρασί με λουλουδάτα αρώματα, ευχάριστη οξύτητα και καλή διάρκεια στο στόμα. Πίνεται ως απεριτίφ ή συνοδεύει ελαφριές θαλασσινές γεύσεις. 

 

Κτήμα Βογιατζή Ροζέ 2011 / Μοσχόμαυρο, Ξινόμαυρο, Τσαπουρνάκος / Τοπικός οίνος Βελβεντού / Αλκοόλ: 12,5%

Από τα πολύ αξιόλογα ροζέ κρασιά της αγοράς, που αναδίδει αρώ- ματα καλοκαιρινών φρούτων στη μύτη, ενώ στο στόμα είναι ελαφρύ με τραγανή οξύτητα. Συνοδεύει τέλεια ζυμαρικά ή λαδερά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

 

Κτήμα Βογιατζή Ερυθρός 2007 / Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon / Τοπικός οίνος Βελβεντού / Αλκοόλ: 14%

Εκλεκτό ερυθρό κρασί που χαρακτηρίζεται από εκφραστική αρωματικότητα σε μύτη και στόμα. Αν και διαθέτει σώμα και πληθωρικότητα, είναι απόλυτα ισορροπημένο και οι τανίνες του είναι βελούδινες. Συνοδεύει μοσχαρίσιο φιλέτο και γενικά φίνα πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας.

 

image

 

Τσαπουρνάκος 2009 / Τσαπουρνάκος / Τοπικός οίνος Βελβεντού / Αλκοόλ: 13%

Πολύ ιδιαίτερο ερυθρό κρασί με διακριτικά πικάντικη μύτη και ισορρο- πημένο στόμα με μεγάλη διάρκεια. Οι τανίνες του είναι έντονες αλλά καλοδουλεμένες, ενώ η επίγευσή του μακρά και ευχάριστη. Συνοδεύει χοιρινό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.

 

Ξινόμαυρο 2008 / Ξινόμαυρο / Τοπικός οίνος Βελβεντού / Αλκοόλ: 13%

Κοσμοπολίτικο ερυθρό κρασί που θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους λάτρεις του τυπικού βορειοελλαδίτικου Ξινόμαυρου. Έχει βαθυκόκκινο χρώμα, είναι πικάντικο στη μύτη και πλούσιο στο στόμα. Οι τανίνες του είναι πληθωρικές, αλλά ισορροπούν σωστά με την οξύτητά του. Συνοδεύει αρνί στη γάστρα ή κεμπάπ σχάρας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ