Το design συναντά το κρασί

{
}

Υπέροχα αντικείμενα με υπογραφή.

Σαμπανιέρα κι ύστερα βάζο

Θυμίζει το περισκόπιο του υποβρύχιου, έχει αυστηρό, βιομηχανικό σχεδιασμό και χωράει μια φιάλη κρασιού. Είναι μεταλλικό και ψύχεται γρήγορα από τον πάγο που θα του προσθέσετε. Μην το ξεχάσετε στο ντουλάπι, αφού παίζει μια χαρά και το ρόλο μοντέρνου ανθοδοχείου.

 

  • Bolder, σχεδιασμένο από τον Chris Slutter, στα 144€ από το Oikos (www.oikos.gr)

image

Ένα «τσαμπί» από μπουκάλια

Στο ίδιο βιομηχανικό μοτίβο, αλλά αυτή τη φορά αντλώντας έμπνευση από ένα τσαμπί σταφύλια, αυτή η κάβα είναι φτιαγμένη από σκληρό, πλην ελαφρύ συθετικό υλικό, ώστε να μπορεί να στερεωθεί και στον τοίχο. Χωράει όλα ταμεγέθη μπουκαλιών, από τις ψιλόλιγνες Αλσατίες ως τις τροφαντές φιάλες της Σαμπάνιας.

 

  • Grape, σχεδιασμένο από τον Robert Bronwasser, στα 80€ από το www.designshop.gr

image

Vintage τσουγκρίσματα

Εντάξει, εδώ δεν θα πιούμε ένα ακριβό κρασί παλαίωσης, μπορούμε όμως να εντυπωσιάσουμε την παρέα, απολαμβάνοντας χαλαρά τον αγαπημένο μας οίνο τον επιούσιο, το κοκτέιλ ή το τσάι μας. Αληθινά έργα τέχνης, αυτά τα κολονάτα ποτήρια είναι φτιαγμένα από second hand, πορσελάνινα φλιτζάνια καφέ και τσαγιού, που οι σχεδιαστές έχουν συλλέξει από flea markets ανά την Ευρώπη κι έχουν προσαρμόσει επάνω σε γυάλινο πόδι. Το καθένα είναι μοναδικό, αφού κανένα σχέδιο δεν είναι ίδιο με τα άλλα.

 

  • Up the cups, σχεδιασμένα από τους Hranfnkell Birgisson, στα 35€ από το Ding (www.ding.gr) Σοφοκλή Βενιζέλου 21, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6892256.

image

Πώματα ωσάν καράφες

Δανείζονται τα σχήματα και τα σχέδιά τους από τα κολονάτα ποτήρια του κρασιού, αλλά και από τις καράφες σερβιρίσματος. Είναι φτιαγμένα από φελό και σφραγίζουν ερμητικά το ανοιγμένο μπουκάλι κρασιού.

 

  • Wine Stoppers, σχεδιασμένο από τον Aurelien Barby, στα 20€ το σετ με τα τρία από το Designshop.gr
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ