Τσίπουρο AVARINO.. Ταξίδεψε μαζί του…

{
}

Η εταιρεία «Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.» ιδρύθηκε το 2015 και είναι μια σύμπραξης μεταξύ του Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «ο Νέστωρ» και του Οινοποιού- Οινολόγου Σπύρου Λαφαζάνη, ο οποίος εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νεμέας.

 

Ο ίδιος έχοντας πολυετή εμπειρία στην παραγωγή αποσταγμάτων στην Νεμέα, την αξιοποίησε και στο οινοποιείο «Νέστωρ» σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ένα υπερσύγχρονο αποσταγματοποιείο.

 

image

 

Εκεί, στον Πύργο Τριφυλίας δημιουργήθηκε το Τσίπουρο «Avarino».

 

Όπως ακριβώς ορίζει η νομοθεσία, οι εγκαταστάσεις του αποσταγματοποιείου είναι ανεξαρτητοποιημένες από τους υπόλοιπους χώρους παραγωγής του Οινοποιείου. Το Τσίπουρο «Avarino» παράγεται σε έναν υπερσύγχρονο άμβυκα 1000lt, ιταλικής καταγωγής και ιδιαίτερης αισθητικής. Στο οινοποιείο «Νέστωρ» όλα τα στάδια παραγωγής του Τσίπουρου “Avarino” πραγματοποιούνται σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

 

imageimage

 

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται είναι τα στέμφυλα από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Μεσσηνία, όπως το Φιλέρι, το Chardonnay, το Cabernet και το Merlot. Η απόσταξη δίνει ένα αγνό και καθαρό προϊόν με σταθερή ποιότητα το οποίο διοχετεύεται στις δεξαμενές συλλογής, ανάμειξης, αραίωσης καθώς και σε ειδικές ψυχόμενες δεξαμενές αποθήκευσης του τελικού προϊόντος.

 

image

 

Το Τσίπουρο «Avarino», συνδυάζεται απόλυτα με την τοπική γαστρονομία της Μεσσηνίας. Πίνεται σκέτο ή με πάγο συνοδεύοντας πολλά πιάτα ή απολαμβάνεται σαν επιδόρπιο ενός γεύματος.

 

image

 

Το οινοποιείο «Νέστωρ» είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός για οινοτουρισμό στην Μεσσηνία διότι διαθέτει εκπληκτικούς χώρους παραγωγής που η αρχιτεκτονική και τα χρώματα του θυμίζουν το παλάτι του αρχαίου Βασιλιά το οποίο απέχει μόλις 6 χλμ. Το πρόγραμμα συνήθως περιλαμβάνει ξενάγηση και γευστική δοκιμή στα υπέροχα κρασιά από το φιλόξενο προσωπικό του Νέστωρα. Εκείνοι γνωρίζουν καλά πως να σας ταξιδέψουν στο παρελθόν και στην ιστορία της περιοχής με την οποία το οινοποιείο είναι άρρηκτά συνδεδεμένο.

 

Οι εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες για επίσκεψη καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 9:00 ως τις 15:00.

 

Φέτος στον 3ο διεθνή διαγωνισμό οίνων και αποσταγμάτων στην Θεσσαλονίκη, το Τσίπουρο «Avarino» απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την σωστή επιλογή στο blend των τεσσάρων ποικιλιών που συμμετέχουν στο απόσταγμα!

 

 

 

 
«Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.», Πύργος Τριφυλίας 24400, Τ: 2763041073, email : info@nestorwines.gr , web: www.nestorwines.gr
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ