2 + 1 Ερυθρά Κρασιά «Λαφαζάνη», από Αγιωργίτικο!

{
}

Το οινοποιείο Λαφαζάνη, φέτος για τις γιορτές, σας προτείνει τα 3 ερυθρά κρασιά, με βάση το Αγιωργίτικο, που μπορούν να συνοδεύσουν το τραπέζι σας ευφάνταστα και να αναδείξουν κάθε δικό σας εορταστικό μενού! 

Η ποικιλία είναι μία, το Αγιωργίτικο! Οι εκδοχές είναι τρεις. Φρέσκο στην Geometria, βαρελάτο στην Νεμέα & σε blend στην Συλλογή, που μας εκπλήσσει αναδεικνύοντας με διαφορετικό προφίλ, τις άπειρες δυνατότητες της ποικιλίας.

 

image

 

Geometria Αγιωργίτικο

 

Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Νεμέας της Κορινθίας, ένα Ερυθρό Ξηρό κρασί Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος από Αγιωργίτικο 100%. Ανήκει στην σειρά GEOMETRIA, με τα μονοποικιλιακά προϊόντα στα οποία έχει εφαρμοστεί, για την καλλιέργειά τους, Αμπελουργία Ακριβείας, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου Λαφαζάνη σε υψόμετρο 250-400 μ. Η οινοποίηση περιλαμβάνει 24 ώρες cold skin contact, στην συνέχεια 6 μέρες skin contact και ζύμωση στους 18° C. Φωτεινό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσια και δαμάσκηνα, με νότες μαύρου πιπεριού. Καλό σώμα με μαλακές και στρογγυλές τανίνες και πολύ καλή επίγευση. Συνοδεύει μια πολύ μεγάλη γκάμα πιάτων της ελληνικής κουζίνας, σερβίρεται στους 16°C – 18°C.

 

image

 

Νεμέα Λαφαζάνη

 

Ένα Ερυθρό ξηρό κρασί από την περιοχή των Αρχαίων Κλεωνών στην Νεμέα Κορινθίας, που ανήκει στην κατηγορία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Τα σταφύλια του Αγιωργίτικου, ωριμάζουν σε υψόμετρο από 250 έως 400μ, σε Αργιλοασβεστώδη εδάφη. Η οινοποίηση ξεκινά με 8 ημέρες Skin contact, με συχνή διαβροχή και ακολουθεί ζύμωση σε θερμοκρασία 23 ο C. Ο αλκοολικός βαθμός της είναι 13%. Η Νεμέα Λαφαζάνη ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και μπορεί να παλαιωθεί για 4-6 χρόνια. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα σύνθετα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βανίλιας και καπνού. Πλούσια και ωραία δομημένη στοματική αίσθηση, με άριστη οξύτητα βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 16°C -18°C.

 

image

 

Συλλογή Λαφαζάνης- Ερυθρό

 

Ένα blend από Αγιωργίτικο & Cabernet Sauvignon που μας έρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Κορινθίας που βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μ. σε έδαφος κατάλληλο για την εξαγωγή του δυναμικού και των δύο ποικιλιών. Η οινοποίηση γίνεται με ζύμωση και των δύο ποικιλιών μαζί στους 25° C και αφήνεται να ωριμάσει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Συμπαγές κόκκινο χρώμα και αρώματα από κόκκινα φρούτα, κυρίως βατόμουρα, μαζί με πικάντικους πιπεράτους τόνους. Καλή οξύτητα, ισορροπημένο σώμα με βελούδινη επίγευση. Η Συλλογή μπορεί να συνοδεύσει κρέατα με κόκκινες σάλτσες και κυνήγι, αλλαντικά και παχιά κίτρινα τυριά. Απολαμβάνεται καλύτερα στους 15° C – 18° C. 

 

 
Κτήμα Λαφαζάνη, Αρχαίες Κλεωνές -20500, Νεμέα, Τ/2746031450. winery@lafazanis.gr, www.lafazanis.gr
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ