Το κτήμα Querciabella στο JuJu Bar & Restaurant

{
}

Το JuJu Bar & Restaurant υποδέχεται το πολυβραβευμένο κτήμα Querciabella, για μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας

Το JuJu Bar & Restaurant, στο πλαίσιο των Gastronomic Sessions, εγκαινιάζει την συνεργασία του με την εισαγωγική εταιρία Jeroboam και διοργανώνει μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας με σπάνιες ετικέτες κρασιού από το κτήμα Querciabella.

 

Αυτό που κάνει το κτήμα Querciabella μοναδικό, είναι η διατήρηση της παράδοσης μέσω της προώθησης της εντελώς φυσικής οινοποίησης. Αυτή  η 100% vegan προσέγγιση για βιοδυναμική  αμπελουργία είναι το κλειδί για την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας.

 

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις 21:00, μαζί με το κτήμα Querciabella, του οποίου αποκλειστικός διανομέας είναι η εταιρία Jeroboam, θα ταξιδέψουμε στην Τοσκάνη, μέσα από αρώματα και γεύσεις που θα συγκινήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο διευθυντής πωλήσεων της Querciabella, Giorgo Frangiacomo.

 

Το πολύ ενδιαφέρον μενού 4 πιάτων έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη βραδιά από τον Σεφ του εστιατορίου Σάββα Ληχανίδη, σε γευστική αρμονία με τα κρασιά του κτήματος Querciabella (Querciabella Batar 2015, Querciabella Chianti Classico DOCG Riserva 2015, Querciabella Camartina 2012, Braida Grappa from Bricco Dell’ Uccellone 2013).

 

Η βραδιά ξεκινά με χτένια σωτέ με chorizo, καπνιστή πάπρικα και σάλτσα beurre blanc και συνοδεύεται από Querciabella Batar 2015. Ο θαυμασμός των Castiglioni, δημιουργών του κτήματος Querciabella, για τα γαλλικά κρασιά και οι συχνές επισκέψεις και γευστικές δοκιμές στην Βουργουνδία δημιούργησε το Batar, ένα ασυνήθιστο λευκό κρασί για τον Τοσκανικό αμπελώνα, με ποικιλιακή σύνθεση που δύσκολα συναντάται αλλού σήμερα.

 

Τα Dumplings χειροποίητων ζυμαρικών με μοσχάρι ραγκού, κατσικίσιο τυρί, φλέικς μαύρης τρούφας και φύλλα χρυσού ταιριάζουν απόλυτα με το Querciabella Chianti Classico DOCG Riserva 2015, που έχει επιλεγεί για αυτό το πιάτο. Η αγάπη των ιδιοκτητών για τις γαλλικές ποικιλίες, δεν σημαίνει ότι τους έκανε να παραμελήσουν τις γηγενείς ποικιλίες. Αντίθετα, το Sangiovese η κορυφαία ερυθρή ποικιλία της Τοσκάνης, αναλαμβάνει θέση πρωταγωνιστή στο Chianti Classico Riserva.

 

Συνεχίζουμε με Καρέ αρνιού με κρούστα πράσινων μυρωδικών και JuJu sauce, πουρέ παστινάκι, baby λαχανικά και μανιτάρια σιμέτζι και το συνοδεύουμε με Querciabella Camartina 2012. Ο Robert Parker Jr. το χαρακτήρισε (2007) : «Irresistible sexy wine». Συνιστάμενη παλαίωση 18 χρόνια.

 

Η βραδιά κλείνει με Crémeux πικρής σοκολάτας σε τραγανή βάση fegientine με σάλτσα καραμέλας, συνοδευόμενη από την εκλεκτή ετικέτα Braida Grappa from Bricco Dell’ Uccellone 2013. Εδώ κάθε γουλιά είναι συναρπαστική, λιτή και κομψή και αποκαλύπτει το DNA της Barbera και την ουσία της Bricco Dell’ Uccellone. Η Aged Grappa, παλαιώνει τρία χρόνια σε βαρέλια, που προηγουμένως έχουν χρησιμοποιηθεί για την παλαίωση του κρασιού.

 

Η βραδιά ξεκινάει στις 21.00, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 110€.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το 210-7207000.

 

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του JuJu Bar & Restaurant, κάντε κλικ εδώ.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ