Ο Ισπανός David Rios στέφθηκε bartender της χρονιάς

{
}

Μετά από μια εβδομάδα ορόσημο για τον κλάδο του mixology – γεμάτη από έντονο ανταγωνισμό, λαμπερές εκδηλώσεις και την παρουσία παγκοσμίου φήμης γευσιγνωστών – ο David Rios από το Jigger Cocktail & Disco Bar της Ισπανίας, στέφθηκε DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender της χρονιάς 2013, επικρατώντας ανάμεσα σε άλλους 43 παγκόσμιους φιναλίστ για να κερδίσει τη σημαντικότερη διεθνή διάκριση του χώρου.

 

Ακολουθώντας τα βήματα των γιγάντων του mixology Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz και Αριστοτέλη Παπαδόπουλου, ο David γοήτευσε τους κριτές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τα επιτυχημένα cocktail του. Το Gold Basque Punch – στο οποίο χρησιμοποίησε JOHNNIE WALKER® Gold Label Reserve, Amer Picon, χυμό ανανά, γρεναδίνη και σόδα, γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκαλιού, γλυκάνισο και μέντα – σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό του cocktail που αποτελείται από KETEL ONE® vodka, φράουλες αρωματισμένες με Aperol, σιρόπι ζάχαρης, κουμκουάτ και χυμό γκρέιπφρουτ, ασπράδι αυγού και bitters πορτοκαλιού, επέδειξαν καινοτομία, δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό πνεύμα ενός WORLD CLASS bartender.

 

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι υποψήφιοι από τα πιο αγαπητά bars από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε τοπικούς και περιφερειακούς διαγωνισμούς, φιλοδοξώντας κάθε ένας από αυτούς να κερδίσει μια πολυπόθητη θέση στον παγκόσμιο τελικό του DIAGEO RESERVE WORLD CLASS στο πλοίο της μπουτίκ Azamara Club Cruise’s, Azamara Journey. Διαγωνιζόμενοι από 44 χώρες συμμετείχαν με τους φιναλίστ να επιλέγονται για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους μπροστά σε μερικά από τα πιο σεβαστά ονόματα του κλάδου – Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Dale DeGroff, Gary Regan, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, Julie Reiner, Hidetsugu Ueno, Steve Olson και Arturo Savage.

 

Ο David ξεκινά μια ετήσια περιοδεία ως ambassador του DIAGEO RESERVE WORLD CLASS, διευρύνοντας τις γνώσεις του, βελτιώνοντας στην πορεία τις ικανότητες και την τεχνική του, και θα είναι ο σημαιοφόρος για να μεταμορφώσει τις εμπειρίες γεύσεις. Θα εμπνεύσει νέα ταλέντα, όπως την επόμενη ομάδα υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα για να γίνουν DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Bartender της χρονιάς 2014.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ