Η ρετσίνα ως τέχνη

{
}

«Κεχριμπάρι» και «Δάκρυ του Πεύκου» του Οινοποιείου Κεχρή διακρίνονται στο διαγωνισμό  Mundus Vini.

 

Η σημαντική παρακαταθήκη της Οινοποιίας Κεχρή στη Ρετσίνα συνεχίζεται, με σημαντικές διακρίσεις για 2 από τις ετικέτες της.

 

Κεχριμπάρι

Το «Κεχριμπάρι» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του κτήματος Κεχρή από το 1939, αναδεικνύοντας τη μακρόχρονη πίστη του Κτήματος στην ποιοτική ρετσίνα, συνδυάζοντάς την με μία πολύ προσιτή τιμή. 

 

Το Δάκρυ του Πεύκου

Νεότερο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό κρασί, το «Δάκρυ του Πεύκου» ήταν από τις πρώτες ελληνικές ρετσίνες που κατέκτησε διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς, βάζοντας στον ποιοτικό οινικό χάρτη τη ρετσίνα, στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Διακρίσεις

Για φέτος, μόλις ανακοινώθηκε μία ακόμα σημαντική διάκριση για τις 2 ετικέτες του Οινοποιείου Κεχρή: η βράβευση ρετσίνας για πρώτη φορά στην ιστορία στο γερμανικό διαγωνισμό Mundus Vini. Ο επίσημος γερμανικός διεθνής διαγωνισμός οίνου «Mundus Vini» που τελεί υπό την αιγίδα του OIV (Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου) απένειμε μετάλλιο τόσο στο Κεχριμπάρι, όσο και στο Δάκρυ του Πεύκου, τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν υψηλές βαθμολογίες στις κατηγορίες τους. Έτσι: 

 

  • το «Δάκρυ του Πεύκου» βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο και επιπλέον του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση ως το «καλύτερο λευκό ελληνικό κρασί».
  • στο Κεχριμπάρι απονεμήθηκε ασημένιο μετάλλιο, ενώ βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου: Decanter World Wine Awards, London 2013 με ασημένιο μετάλλιο και με χάλκινο μετάλλιο στον “International Wine Challenge, 2013” στο Λονδίνο.

image

 

Για το «Κεχριμπάρι»: αξίζει να σημειωθεί πως εξάγεται σε περισσότερες από δεκατρείς χώρες με μεγάλους αυξητικούς ρυθμούς. Πρόσφατα επισημοποιήθηκε η εισαγωγή του στο μεγαλύτερο κρατικό μονοπώλιο κρασιού του Καναδά, το Οντάριο (LCBO), μετά από μακρόχρονη διαδικασία επιλογής.

 

Για το «Δάκρυ του Πεύκου»: Η φετινή εσοδεία 2012 χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική, καθώς διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο και στο “Decanter wine awards” στο Λονδίνο και ασημένιο μετάλλιο στον επίσημο γαλλικό διαγωνισμό “vinalies internationales” στο Παρίσι, φτάνοντας τις 26 σημαντικές διεθνής διακρίσεις, μέσα σε οκτώ εσοδείες από την πρώτη του οινοποίηση το 2005.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ