Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Έρχονται τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά»

{
}

Με επίκεντρο την αφρόκρεμα των ερυθρών κρασιών της Ελλάδας και διεθνής οινικές παρεμβολές μεγατόνων, αυτή η γευσιγνωσία θέτει τον πήχη ψηλά.

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, 13:00 – 20:00, και για πρώτη φορά σε εκδήλωση που απευθύνεται στο ευρύ οινόφιλο κοινό, τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά της Ελλάδας έρχονται face to face με μερικά από τα Grand Vins της Γαλλίας και κάποια από τα Fine Wines όλου του κόσμου.

 

Ποια ακριβώς είναι τα στάνταρντ που πρέπει να πληροί ένα κρασί για να μπορεί να «χαρακτηριστεί» με το επίθετο «Μεγάλο», σε όποια γλώσσα κι από όποια χώρα κι αν προέρχεται? Ε λοιπόν τις απαντήσεις μπορούμε να τις μάθουμε και θεωρητικά, αλλά ακόμα καλύτερα στη πράξη, στην πρώτη, αποκλειστικά αφιερωμένη στα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν οι The Food & Leisure Guide και Vinetum.

 

Στα highlights της εκδήλωσης είναι πως επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι η διασημότερη οινογράφος του κόσμου, Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander.

 

Προς δοκιμή:

Είκοσι από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας και οι εταιρείες που εισάγουν στην Ελλάδα τα καλύτερα και πιο σημαντικά ξένα κρασιά της αγοράς, θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή πάνω από 100 σπουδαία κρασιά, όλα κόκκινα, όλα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, και κάποια από αυτά, once in a lifetime εμπειρία. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω: Kormilitsa Gold 2007 Tsantali (115euro), Αυλοτόπι 2001 Τσέλεπος (100euro), Τέσσερα Αϊβαλή 2010 (70euro), Κτήμα Γεροβασιλείου Avaton 2002 (εκτός αγοράς), Tenuta dell’ Ornellaia 2011 (145euro), Gaja Sori San Lorenzo 2006 (340euro), Chateau Petrus 1996 (1600euro), καθένα φυσικά με το ανάλογο κόστος δοκιμής (βλ. παρακάτω). Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τρεις παράλληλες εκδηλώσεις: στο «Master Class» 50€ Challenge, θα αναμετρηθούν «τυφλά» (χωρίς, δηλαδή, οι γευσιγνώστες να γνωρίζουν την ταυτότητά τους) έξι κρασιά, τρία ελληνικά και τρία ξένα. Στη συνέχεια, στο Cabernet blends: Bordeaux vs Νέος Κόσμος θα δοκιμαστούν έξι κορυφαία κρασιά με βάση την ποικιλία Cabernet Sauvignon, από το Μπορντό, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία. Τέλος, το ίδιο βράδυ, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του εστιατορίου Tudor Hall (Ξενοδοχείο King George II), με αφετηρία μερικά σπουδαία κόκκινα κρασιά, θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

 

Το κόστος:

Στην επιμέρους εκδήλωση ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στα έξοδα, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Με ένα αντίτιμο 38€, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας 3€ έκαστο τα οποία θα εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών ώστε να δοκιμάζει ―στο κόστος τους― κρασιά που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαγορευτικά λόγω της τιμής τους αλλά και εξαιρετικά δυσεύρετα. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) θα κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή λιανικής γύρω στα 120€ θα μπορούν να δοκιμαστούν με δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ κουπονιών, εφόσον το επιθυμεί.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ