Το απόλυτα ελληνικό καλοκαίρι με ούζο και τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ

{
}

Αυθεντικές καλοκαιρινές μυρωδιές με άρωμα… παρέας.  

Καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. Απαλό αεράκι, θάλασσα, αμμουδιά, καλή παρέα… Από το σκηνικό αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει το ούζο και το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ. Τα ποιοτικά αποστάγματα του άρχοντα της απόσταξης, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, ενσωματώνουν όλη την αυθεντικότητα και την μαεστρία του και κάθε καλοκαίρι φέρνουν το κέφι και τη μυρωδιά της εποχής στο τραπέζι σας.

 

Το ούζο Μπαμπατζίμ, συνδυάζει την ιδιαιτερότητα του μάραθου με το άρωμα του γλυκάνισου. Το φίνο άρωμα του και η ιδιαίτερη γεύση του συνδυάζεται εξαιρετικά με την γευστική παλέτα του Αιγαίου: χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια, στρείδια – πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Για τους λάτρεις του τσίπουρου, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είτε ως σκέτο απόσταγμα (χωρίς γλυκάνισο) είτε με γλυκάνισο, με την ιδιαίτερη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του, είναι η ιδανική επιλογή. Κάθε καλοκαίρι το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο συνοδεύει άριστα τους γήινους μεζέδες όπως τα μανιτάρια, τις ελιές και φυσικά τους καρπούς της γης. Ενώ το τσίπουρο με γλυκάνισο συνοδεύει μοναδικά τους θαλασσινούς μεζέδες όπως ακριβώς και το ούζο.

 

Και εκτός τραπεζιού όμως, φέτος το καλοκαίρι, το τσίπουρο είναι η πιο must καλοκαιρινή τάση, αφού μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει στα τραπέζια της παρέας σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή αυτή – των κοκτέιλ. Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ ξεχωρίζουν από την ποικιλία αμπέλου που τα γέννησε και αποτελούν τη βάση και τη θεμελίωση της επιτυχίας σε όλες τις προτάσεις κοκτέιλ – Grapirinia, Μαστίχα Fresh, Asso, Stromboli, Monte Cassino Sunrise.

 

Πάντα το δίλημμα ούζο ή τσίπουρο θα πλανάται... Και η απάντηση θα είναι σταθερά: Και ούζο και τσίπουρο, φθάνει να είναι Μπαμπατζίμ. Ζήστε στιγμές μοναδικές. Την επόμενη μέρα θα διαπιστώσετε τη διαφορά!

 

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε

 

Δροσιστικές συνταγές Κοκτειλς

 

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος - αληθινός μύστης της ποτοποιίας- προτείνει για τους απαιτητικούς αλλά και τους εναλλακτικούς, 5 συνταγές κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο.

 

Κοκτέιλ Grapirinia:  

Συστατικά: 1 Lime, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη, 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, τριμμένος πάγος

Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail

 

Κοκτέιλ Asso:  

Συστατικά: 4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, 1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο, 2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο), 1/10 σιρόπι ζάχαρης

Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker

 

Κοκτειλ Μαστίχα Fresh:  

Συστατικά: 40ml μαστίχα, 20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο, 20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι, 10 ml χυμό lime ή λεμόνι, 5-10 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα υλικά στο shaker και σουρώνουμε σε ποτήρι martini

 

Κοκτειλ Stromboli:  

Συστατικά: 25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο, 25ml grenadini

Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρουμε και συμπληρώνουμε λευκό κρασί από πάνω για να έχουμε διχρωμία (κρασί μη αρωματικό κατά προτίμηση)

 

Κοκτειλ Monte Cassino Sunrise:  

Συστατικά: 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης, 30ml limoncello

Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Συμπληρώνουμε χυμό πορτοκάλι και από πάνω προσθέτουμε 15ml γρεναδίνη

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ