Το μερίδιο των αγγέλων

{
}

Μ’ αυτή την ποιητική έκφραση οι αποσταγματοποιοί δικαιολογούν την ποσότητα του αλκοόλ που εξατμίζεται κατά την παλαίωση των αποσταγμάτων. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2%.

Έτσι ονόμασε και το Winepoint, το γνωστό wine bar της Ακρόπολης, την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα παλαιωμένα αποστάγματα. Όλο τον Φεβρουάριο το κοινό θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 16 ελληνικά, παλαιωμένα αποστάγματα από διακεκριμένους αποσταγματοποιούς.

 

image

 

Δίπλα στα γνωστά Dark cave του Τσιλιλή, Puro του Καραθάνου, Μανιφέστο του Αποστολάκη, τα τσίπουρα Κατσάρου, Σιγάλα, Καρδάση θα δοκιμάστε από την Ήπειρο την απόσταξη της γηγενούς Ντεμπίνας στη Χρυσή βίδρα του Γκλίναβου και στο Ηπειρωτικό του Συνεταιρισμού ΖΟΙΝΟΣ. Στον Έβρο ο Μπέλλας αποστάζει Μοσχάτο Αμβούργου με Cinsault, στην Καστοριά το οινοποιείο Μάγγελ παλαιώνει το τσίπουρο 3 χρόνια σε μικρά δρύινα βαρέλια, ενώ ο Συνεταιρισμός Τυρνάβου το εμφιαλώνει σε ένα ιδιαίτερο, όλο καμπύλες, μπουκάλι. Στην Εύβοια η οικογένεια Σπυρόπουλου παράγει το δικό της μπαχαρένιο απόσταγμα. Τέλος από την Πελοπόννησο έρχονται το Verino από Αγιωργίτικο του Σκούρα, το Καλαματιανό Golden Drop του Κωστέα, το πολυποικιλιακό του Μαρκόγιαννη από Ολυμπία και το ανάλαφρο Νταραίος από την Κυπαρισσία.

 

Τα περισσότερα αποστάγματα ωριμάζουν πάνω από 2 χρόνια σε δρύινα βαρέλια γαλλικά και αμερικάνικα αποκτώντας αρώματα εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών, βανίλιας και μπαχαρικών.

 

Παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο χώρο του εμφιαλωμένου τσίπουρου και είναι καταπληκτική η άνθιση του παλαιωμένου και η δημιουργικότητα των αποσταγματοποιών. Αφήστε λοιπόν τα παλαιωμένα αποστάγματα να σας οδηγήσουν στο χρυσαφένιο κόσμο τους και στην απόλαυση των γεύσεων και αρωμάτων τους. 

 

 
Winepoint, Πορίνου 2, Ακρόπολη Τηλ. 2109227050
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ