Ρούμια

{
}

Σήμερα γιορτάζει ο Σπύρος. Και διαλέγω ρούμια με ιστορία, χειροποιήτα ρούμια, να του προσφέρω στη γιορτή του.

Tο πραγματικά πολύτιμο δώρο όμως είναι η ιστορία των ανθρώπων που φτιάχνουν το ρούμι, γιατί μόνο οι αληθινές ιστορίες έχουν νόημα και αξία.

 

Τα Artesano είναι ρούμια μικρής παραγωγής, χειροποίητα με εργαλεία τα χέρια του τεχνίτη και οδηγό την καρδιά του, είναι μια έμπνευση ψυχής με την υπογραφή των δημιουργών τους. Κι αυτούς τους δημιουργούς θέλω σήμερα να σας συστήσω.

 

image

 

Ο Jonathan Jones είναι ένας τεχνίτης που υπερασπίζεται με σθένος την παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης έναντι των μαζικών μηχανικών συστημάτων. Πιστεύει ότι μόνο όταν χρησιμοποιείς τις προαιώνιες μεθόδους μπορείς να παράγεις μοναδικά ρούμια και μόνο έτσι παραμένεις αληθινός, πιστός στην τέχνη του ρούμι. Σέβεται και τιμά όλους τους ανώνυμους τεχνίτες που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα των Barbados και το εκφράζει δημιουργώντας το White dry Artesano rum.

 

image

 

Ο πατέρας του Graham Johnson πέρασε τη ζωή του δουλεύοντας στις φυτείες του ζαχαροκάλαμου και του κληρονόμησε την αγάπη για το ρούμι. Ο Graham πιστεύει ότι όλα αρχίζουν από το φυτό και ότι η παραγωγή ρούμι πρέπει να γίνεται μόνο σε μικρές παρτίδες υψηλής ποιότητας. Αυτά τα πιστεύω είναι η έμπνευση του για το Jamaican Dark Aged Artesano rum έναν πραγματικό θησαυρό της Καραϊβικής.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ