Στα υποβρύχια κελάρια της Gaia Wines

{
}

Μα τι άλλο θα σκεφτούν οι ρηξικέλευθοι τύποι της Gaia Wines για να ταράξουν ακόμα μια φορά τα νερά;

Κι αυτή τη φορά κυριολεκτικά! Ταράζουν τα νερά της Σαντορίνης όταν για πρώτη φορά το 2009 αποφασίζουν να επιχειρήσουν να παλαιώσουν λευκά κρασιά χωρίς παρουσία οξυγόνου. Που; Στο βυθό της θάλασσας! Σε βάθος 25 μέτρων. Δοκιμές και πειράματα οδήγησαν σε βελτιώσεις που επιτρέπουν σήμερα ( ή μάλλον προχθές…) στον Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον Λέοντα Καράτσαλο να ανασύρουν τον βυθισμένο Θαλασσίτη 2011 και να μας καλέσουν να τον δοκιμάσουμε μαζί, παλιοί και καινούργιοι φίλοι του κρασιού και των εκπλήξεων.

 

image

 

Αφού γευτήκαμε τα στρείδια που με μαεστρία άνοιγε ο Γιάννη Παρασκευόπουλος, αφού ακούσαμε την ιστορία για το πώς ένα πετυχημένο και αγαπητό λευκό κρασί σαν τον Θαλασσίτη άρχισε την υποβρύχια καριέρα του, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε –με φειδώ- κάποιες από τις 500 μόλις φιάλες που είδαν το φώς μετά από 5 χρόνια στα μονοπάτια του σαντορινιού βυθού.

 

image

 

Συζητήσεις επί συζητήσεων και αφορμή για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δοκιμές! Ο βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 δεν είναι ένα «ευκολάκι». Απαιτεί εξασκημένους ουρανίσκους και υπομονή στην αποκρυπτογράφησή του. Τα χρόνια της υποβρύχιας απομόνωσης τον έχουν κάνει επιφυλακτικό στις εύκολες απαντήσεις. Αν λοιπόν αποφασίσετε να ψάξετε και ν αποκτήσετε μια από τις 211 αριθμημένες φιάλες που διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια. να του συμπεριφερθείτε με την ευγένεια που του αρμόζει. Δώστε του χρόνο να ανασάνει το «ξένο» οξυγόνο, κρατήστε το στη σωστή θερμοκρασία και στο σωστό ποτήρι, χαλαρώστε και τότε μόνο τότε επιτρέψτε στον εαυτό σας να βουτήξει στα δροσερά του αρώματα και στην ιδιαίτερη γεύση που δεν φανερώνει με τίποτα την ηλικία του.

 

image

 

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει τη GAIA Wines ανάμεσα στα 10 οινοποιεία του κόσμου που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα.

 

Από το 2003 έως σήμερα η εταιρεία έχει διακριθεί 7 φορές μεταξύ των 100 πιο σημαντικών οινοποιείων του κόσμου από το έγκυρο αμερικανικό Wines & Spirits Magazine.

 

 
Πληροφορίες: www.gaia-wines.gr και στο Τ/210-80.55.642.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ