Το κρασί παλιό…

{
}

Τώρα που δρόσισαν τα βράδια, αναζητήσαμε στα ράφια της κάβας μας τα κόκκινα «δυνατά» χαρτιά!

 

Με μια μικρή συντροφιά εκλεκτών φίλων και φυσικά οινόφιλων, ανοίξαμε κάποια μπουκάλια εκλεκτών παραγωγών , που είχαν τα χρονάκια τους!

 

Δεν ξέρω αν έχετε νοιώσει εκείνη την μικρή αγωνία όταν ανοίγει ένα μπουκάλι με παλιό κρασί. Αγωνία , γιατί όσο κι αν ξέρεις τη δουλειά που κάνει ο καλός παραγωγός, δεν ξέρεις ποτέ τη δουλειά που κάνει ερήμην σου ο χρόνος! Δουλειά που μπορέι να διαφέρει κι από μπουκάλι σε μπουκάλι της ίδιας χρονιάς.

 

Εκείνο το βράδυ όμως οι οινικοί ουρανοί ήταν ανοιχτοί και ο Διόνυσος ήθελε μάλλον να μας ανταμείψει για την αφοσίωση μας σ’ αυτόν…

 

Έτσι γεμίσαμε και ξαναγεμίσαμε τα ποτήρια μας με τρία εξαιρετικά ρουμπίνια του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα!

 

Αρχίζοντας από το παλαιότερο ένα Syrah του Κτήματος Γεροβασιλείου του 2001! Υποκλιθήκαμε με σεβασμό σε έναν ώριμο έφηβο 16 ετών, που μας παρέσυρε σε γευστικές διαδρομές, γεμάτες ζωντάνια και εκπλήξεις.

 

Στη συνέχεια ένα magnum Tempranillo του Κτήματος Παυλίδη με έτος γέννησης 2006 εντυπωσίασε άπαντες! Η ωριμη φρεσκάδα του και τα αρώματα μας έκαναν να συζητήσουμε πολύ ωρα για τα παλαιωμένα σε magnum κρασιά.

 

Τέλος ένα σπάνιο μπουκάλι έκλεψε την παράσταση! Κανείς από την συντροφιά –εκτός από μένα και τον άντρα μου- δεν το είχαν δοκιμάσει!

 

Πρόκειται για ένα Tannat Κατώγι Αβέρωφ του 2011 και συγκεκριμένα την φιάλη 181! Μια πολύ μικρή παραγωγή που είχε δώσει ένα θαυμάσιο, πρωτότυπο κρασί , από την ποικιλία της Ουρουγουάης.

 

Τρία κρασιά αστέρια, ατέλειωτες συζητήσεις, μια φανταστική βραδιά , που απέδειξε για μια ακόμα φορά , ότι το κρασί δεν είναι απλά ένα ποτό, αλλά ένα εργαλείο που ανοίγει δρόμους για συζητησεις, προβληματισμούς, αναζητήσεις.

 

Το κρασί φτιάχνει παρέες!!!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ