12ος Διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix

{
}

Καλή τύχη Μάριε!

Στον εθνικό τελικό του 12ου Havana Club Cocktail Grand Prix, νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Βλαχάκης (A for Athens), με το cocktail του «The Modern Daiquiri».

 

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το “CUBA MODERNA”, καλώντας τους διαγωνιζόμενους να εμπνευστούν από την σύγχρονη Κούβα και να την αποτυπώσουν μέσω της δημιουργία τους. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις δημιουργίες, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το ρούμι Havana Club!

 

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συνέθεσαν τρεις διακεκριμένες προσωπικότητες του παγκόσμιου Barteneding: ο Tony Conigliaro, ιδιοκτήτης των 69 Colebrooke Row, Termini (#9 World Best Bars 2017), Untitled στο Λονδίνο και ιδρυτής της εταιρείας Drinks Factory, η Carina Soto Velasquez , ιδρύτρια της εταιρείας Quixotic Projects η οποία διαχειρίζεται τα bars Mary Celeste Candelaria (#19 World Best Bars 2017), Glass και Hero στο Παρίσι και η Meimi Sanchez, Havana Club Global Brand Ambassador.

 

image

 

Τώρα, ο Μάριος Βλαχάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την εξωτική Αβάνα, εκεί όπου στα τέλη Μαΐου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Havana Club Cocktail Grand Prix. Ο διαγωνισμός που μετρά πάνω από 20 χρόνια ιστορίας αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους διεθνεις διαγωνισμούς cocktail. Ο πρώτος διαγωνισμός Havana Club Cocktail  Grand Prix διοργανώθηκε το 1996 στην Αβάνα, προσελκύοντας κορυφαίους mixologists. Από τότε, και κάθε δύο χρόνια, bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Το Grand Prix διοργανώνεται σε συνεργασία με τη «Διεθνή Ομοσπονδία Μπαρτέντερ» (IBA) και το «Club de Cantineros» (Ένωση των Επαγγελματιών Μπάρμεν της Κούβας).

 

Εμείς περιμένουμε τον Μάριο να γυρίσει με τις αποσκευές γεμάτες εμπειρίες αλλά και με τον παγκόσμιο τίτλο στις αποσκευές του!

 

The “Modern” Daiquiri

 

  • 50 ml Havana Club Selección de Maestros
  • 45 ml Cordial ανανά ενισχυμένο με κίτρινο Chartreuse
  • 20 ml Φρέσκος χυμός lime
  • 20 ml Ελληνικός αφρώδης οίνος
  • Γαρνιτούρα: Φρέσκος ανανάς
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ