Κυπριακές κουζούπες*

{
}

Επίσκεψη σε περισσότερα από 20 οινοποιεία, δοκιμή 120 και πλέον κρασιών! Εμπειρία!

Γύρισα μόλις από ένα μεγάλο ταξίδι στην Κύπρο όπου είχα την ευκαιρία να κάνω μια καλή γνωριμία με τον αμπελώνα του νησιού. 

 

image

 

Γνωρίζοντας μόνο - εντελώς επιφανειακά - το Ξινιστέρι και το Μαραθεύτικο, περιπλανήθηκα σε «εξωτικές» ποικιλίες όπως η Μωροκανέλλα, το Σπούρτικο, η Πρωμάρα, το Γιαννούδι, το Μαύρο, η Λευκάδα, το Ματάρο, ο Οφθαλμός… Οινοποιημένα μονοπικιλιακά ή σε χαρμάνια με τις διεθνείς ποικιλίες που έχουν βρει καλή πατρίδα στα ασβεστολιθικά και ηφαιστειακά εδάφη της Κύπρου. Μια εντυπωσιακή παλέτα γεύσεων και αρωμάτων, σε ξηρές, ημίξηρες, γλυκές και ημίγλυκες οινοποιήσεις που περιμένουν ένα αφρώδες για να ολοκληρώσουν την γκάμα! Μια παγωμένη Ζιβανία για τη χώνεψη και φυσικά η αρχόντισσα Κουμανταρία που κρατάει ακόμα τα σκήπτρα της δημοσιότητας!

 

image

 

Δυστυχώς τα κυπριακά κρασιά δεν εξάγονται στην Ελλάδα ούτε και κάπου αλλού άλλωστε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. «Έχουμε τουρισμό και τα διαθέτουμε εδώ.» υποστηρίζουν οι παραγωγοί. Οπότε ένα ταξιδάκι στην Κύπρο θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε τον οινικό πλούτο του νησιού που γέννησε την ομορφιά!

 

*κουζούπα=πρέμνο

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ