Τα «ΟιΝοτικά» στην Αθήνα!

{
}

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Οινοποιοί της Κρήτης με την σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σας καλούν στην έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στον Βοτανικό.

 25 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη έρχονται στην πρωτεύουσα για να γεμίσουν τα ποτήρια του οινόφιλου κοινού με γεύσεις και αρώματα από το νησί. Περισσότερες από 250 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται και περίπτερο Οινοτουρισμού, όπου θα υπάρχει έντυπο υλικό και πληροφορίες για τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους οργανωμένους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης.

 

image

 

  • Τα ΟιΝοτικά ανεβαίνουν δυναμικά στην Αθήνα, με παράλληλες εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα στους χώρους της Αθηναΐδας:
  • Αφιέρωμα στον Οινοτουρισμό με ομιλίες από φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της FedHATTA
  • Οι συντάκτες του Περιοδικού «Οινοχόος» και οι ιδιοκτήτες μερικών από τα πιο δημοφιλή wine bars της Αθήνας συνομιλούν με το κοινό για τον Κρητικό Αμπελώνα, δοκιμάζοντας παράλληλα τις πιο αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του Κρητικού Αμπελώνα
  • «Γαμοπίλαφο, η Κρητική απάντηση στο ριζότο» live cooking από τον σεφ της Αθηναΐδας και τη Νίκη Μηταρέα
  • Αφιέρωμα Βιδιανό: «Ραντεβού στα τυφλά!» από τους Wine Tales
  • Πωλητήριο κρασιών και οινικών εκδόσεων σε ειδικές τιμές

 

image

 

Από τις 15:30 και μέχρι τις 19:30 με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και γνωρίζοντας τους οινοποιούς της.

 

image

 

Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00-15:00 για τους επαγγελματίες του κλάδου (με δωρεάν είσοδο) και 15:00- 20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 7 ευρώ).

 

Pre - events: Μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars της Αθήνας γιορτάζουν τα OιΝοτικά με ειδικά αφιερώματα, wine lists και γευστικούς συνδυασμούς βασισμένα στον Κρητικό Αμπελώνα.

 

Μέχρι στιγμής τα: Oinoscent, Heteroclito, Materia Prima, Monk, Kiki De Grece, Wine Point, Caravin, Fabbrica de Vino, Wine Not και το κεντρικό σημείο εκδηλώσεων για τα ΟιΝοτικά με πολλά events και οινικές εκπλήξεις, Yoleni’s, κινούνται στο ρυθμό της Κρήτης!

 

Χορηγός επικοινωνίας των ΟιΝοτικών 2018 είναι το περιοδικό Οινοχόος και το Greek Cellar.

 

Πληροφορίες στο www.winesofcrete.gr και στα social media των Wines of Crete και των wine bars που συμμετέχουν. Για τις παράλληλες εκδηλώσεις απαιτείται προεγγραφή.

 

image

 

ΟιΝοτικά, Η Κρήτη στο ποτήρι σας

 

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις αναλυτικά:

  • 12.00 -14.00: Panel τουρισμού: Crete, Wine Destination – Πληροφορίες συμμετοχής www.winesofcrete.gr | iro@winesofcrete.gr  
  • 14.00 - 15.00: Live cooking - «Γαμοπίλαφο: η Κρητική απάντηση στο ριζότο» με τη Νίκη Μηταρέα
  • 17.00 -18.30: Το περιοδικό «Οινοχόος» συνομιλεί με μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars για την Κρήτη στο Ποτήρι. - Πληροφορίες συμμετοχής www.winesofcrete.gr | iro@winesofcrete.gr
  • 19.00 - 20.00: Αφιέρωμα Βιδιανό: «Ραντεβού στα τυφλά» (blind tasting) από τους Wine Tales. Πλήρης. Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 – Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ