Τέχνη/ Πολιτισμός/ Εκδηλώσεις / Βερολίνο-Γερμανία

“Once upon a wine” στην Gallery Mana

{
}

Η Gallery Mana παρουσιάζει στα πλαίσια του “Taste the Art” / Φωτογραφία Φοίβος Παπαστρατής: “Once upon a wine”

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 7. Ιουνίου 2019, στις 19:00.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 7 το απόγευμα η Gallery Τέχνης και Εδεσμάτων ΜΑΝΑ παρουσιάζει στα πλαίσια της σειράς “Taste the Art” την έκθεση φωτογραφίας του 24χρονου Έλληνα καλλιτέχνη Φοίβου Παπαστρατή. Ο Φοίβος, που λατρεύει τα αμπέλια, θα παραβρίσκεται ο ίδιος στα εγκαίνια παρουσιάζοντας προσωπικά τα κρασιά του, που αποτελούν μια σημαντική έμπνευση της θεματολογίας του. Πριν τρία χρόνια ανέλαβε -στα 21 του ως ένας από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας- το οικογενειακό αμπέλι στο γνωστό από την αρχαιότητα Ληλάντιο Πεδίο στην Χαλκίδα.

 

image

 

Τον απόλυτο τόπο των παιδικών του χρόνων. Αυτή η ιδιαίτερα στενή σχέση αποκαλύπτει στο κοινό μια ξεχωριστή αίσθηση των σταθμών και των τόπων από τις οποίες πηγάζει η αρχέγονη ψυχή του ελληνικού οίνου από τα βάθη της αρχαιότητας. Είναι τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου, που έζησε την παιδική και νεανική του ηλικία, που μπλέχτηκαν ανάμεσα στα φυλλώματα της αμπέλου, τα τσαμπιά με τα σταφύλια, τους τρύγους και τα βαρέλια. «O Φοίβος μας ξεσηκώνει διπλά στο ονειρικό αυτό ταξίδι: με τα κρασιά του και τις φωτογραφίες του» λέει η Πελαγία Θεοχάρη από την Gallery MANA. Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ'της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινίσει...

 

image

 

Η έκθεση “Once upon a wine” θα λειτουργήσει έως τις 7 Ιουλίου 2019 στην Gallery MANA στην οδό Langhansstr. 60 στο Βερολίνο, κοντά στην Σχολή Καλών Τεχνών Weissensee.

 

ΜΑΝΑ Gallery: Το 2018 η Πελαγία Θεοχάρη & ο Βασίλης Πανταζόπουλος ίδρυσαν την ΜΑΝΑ, την Gallery Τέχνης και Εδεσμάτων στην οδό Langhansstraße 60 στο Βερολίνο. Από κοινού χτίζουν έναν γόνιμο πολιτιστικό κέντρο για την ελληνική κοινότητα της πόλης με καλλιτεχνικές εκθέσεις, σεμινάρια τέχνης και ομάδες εξάσκησης γλώσσας. Παράλληλα οι δυο τους ξεκίνησαν την εισαγωγή και την πώληση ξεχωριστών προϊόντων στηρίζοντας πολυάριθμους μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

 

 
Επικοινωνία: Πελαγία Θεοχάρη & Βασίλης Πανταζόπουλος, T/ (0030) 49 30 25329450, info@mana-natur.de, ΜΑΝΑ Gallery, Langhansstr. 60, 13086 Berlin

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ