Τα φρέσκα ψάρια του Σεπτέμβρη

{
}

Ένα δελτίο τύπου αλλιώτικο από τα άλλα!!! Το δημοσιεύω σχεδόν ατόφιο! Μπράβο στα Ελληνικά Κελλάρια!!!

Μερόπη Παπαδοπούλου 

 «Τα φρέσκα ψάρια του Σεπτέμβρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν

 

Η ιδανική περίοδος για να απολαύσει κανείς τα υπέροχα ψάρια των ελληνικών θαλασσών είναι στην εποχή τους. Η «Ελληνικά Κελλάρια» σας προτείνει τα φρέσκα ψάρια του Σεπτέμβρη και πως θα τα συνδυάσετε ιδανικά με τα μοναδικά, λευκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της.

 

image

 

Ο μήνας που διανύουμε είναι ο ιδανικός για να απολαύσουμε πελαγίσιο μπακαλιάρο, γαύρο, μαγιάτικο, γόπα, μελανούρι, κολιό, λυθρίνι, σκουμπρί, ξιφία, σαρδέλα, σαφρίδι, παλαμίδα, συναγρίδα, χταπόδι και η πλούσια γκάμα της «Ελληνικά Κελλάρια» είναι εδώ να συνοδεύσει τα ψάρια του Σεπτέμβρη με τα υπέροχα λευκά κρασιά της.

 

image

 

Τα ψάρια, ως βασικό τρόφιμο σε μία ισορροπημένη διατροφή πρέπει να καταναλώνονται σε συγκεκριμένη εποχή, ώστε να προσλαμβάνουμε τη μέγιστη θρεπτική αξία, αλλά παράλληλα να προστατεύουμε και το περιβάλλον. Ως εποχή του κάθε ψαριού ορίζεται εκείνο το διάστημα που η ανάπτυξη του ψαριού έχει ολοκληρωθεί, η τροφή του στον βυθό αφθονεί, τα θαλάσσια ρεύματα είναι ευνοϊκά, υπάρχει επάρκεια οξυγόνου και δεν είναι περίοδος ωοτοκίας.

 

image

 

Το Μοσχάτο Άσπρο και οι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ταιριάζουν άψογα με μια λαχταριστή, ψητή συναγρίδα, με ένα μελανούρι, με λυθρίνια ή με το αγαπημένο σε όλους χταπόδι. Πρόκειται για δύο μοναδικά λευκά, ξηρά κρασιά με πρασινοκίτρινο, ανοιχτό, λαμπερό χρώμα. Αρωματικοί οίνοι με ιδιαίτερο και φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Κατάλληλα και τα δύο για να συνοδεύσετε τα θαλασσινά γεύματά σας ή και μόνα τους ως απεριτίφ. Σερβίρονται σε θερμοκρασία 8-10°C.

 

image

 

Για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν κολιούς στον φούρνο, μαγιάτικα ή σκουμπριά η «Ελληνικά Κελλάρια» σας προτείνει Μοσχοφίλερο από τη σειρά κρασιών Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers. Είναι ένα λευκό ξηρό κρασί, με ανοιχτόχρωμο, λαμπερό χρώμα. Το εκλεπτυσμένο άρωμα εσπεριδοειδών και η απαλή φρουτώδης γεύση της ποικιλίας, θα συνοδεύσουν αρμονικά ψάρια, θαλασσινά, άσπρα κρέατα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Σερβίρεται πολύ δροσερό σε θερμοκρασία 8 - 12°C.

 

image

 

Τα αγαπημένα σε όλους τηγανητά ψαράκια του Σεπτέμβρη, όπως ο γαύρος, η γόπα ή η σαρδέλα ταιριάζουν ιδανικά με ένα ποτήρι Αλλοτινό Λευκό. Προέρχεται από τις ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης, που καλλιεργούνται στην αμπελοοινική ζώνη της Αττικής και της Βοιωτίας. Το χρυσοκίτρινο χρώμα του εναλλάσσεται με απαλές, πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμά του γεμάτο φρεσκάδα, καθαρότητα και λεπτότητα, με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Η γεύση του χαρακτηρίζεται νευρώδης, νεανική και φρουτώδης, με επίγευση που διαρκεί. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8 – 10°C.»

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ