Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για την Θήρα…

{
}

Προορισμός; Που άλλου; Σαντορίνη!!! Εκεί που το ηφαίστειο λοιδορεί τον χρόνο, κάνει τον φόβο καθημερινότητα και δίνει στις αμπελιές τη δύναμη να ζήσουν στην αφιλόξενη γη του και να γεννήσουν θαύματα.

Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει πολύ. Ετσι στο διάστημα του lockdown που τα ταξίδια είχαν μετακινηθεί στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας έλεγα: δεν πειράζει κι αν δεν ταξιδέψεις πότε ξανά…μην είσαι αχάριστη. Πέρασαν όμως οι εβδομάδες και οι δρόμοι οδήγησαν στο καλό. Βρέθηκα λοιπόν με ένα αεροπορικό εισιτήριο στο χέρι. Προορισμός; Που άλλου; Σαντορίνη!!!! Εκεί που το ηφαίστειο λοιδορεί τον χρόνο, κάνει τον φόβο καθημερινότητα και δίνει στις αμπελιές τη δύναμη να ζήσουν στην αφιλόξενη γη του και να γεννήσουν θαύματα. Είναι πολλά χρόνια που το θηραϊκό θέρος έχει παρανομαστές που δεν είναι του γούστου μου, έτσι πηγαίνω πια στη Σαντορίνη άνοιξη, χειμώνα….

 

Φέτος όμως είναι μια αλλιώτικη χρονιά. Αισθάνομαι πως πρέπει να είμαι εκεί, στο αγαπημένο μου νησί που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει με δέος το καλοκαίρι. Είπα την ιδέα φωναχτά και καλοί φίλοι έσπευσαν. Εκμεταλλευτήκαμε την καταπληκτική προσφορά του Ηλιότοπου στο Ημερογίβλι, στο φρύδι της καλντέρας που ειδικά για φέτος σου δίνει την δυνατότητα να κλείσεις ολόκληρο το ξενοδοχείο (10 δωμάτια) μόνο για τους φίλους. 

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το εξαιρετικό The Wine Bar. Με θέα που σου κόβει την ανάσα -και το απαραίτητο social distancing- δοκιμάζεις όλα τα κρασιά των θηραϊκών οινοποιείων ενώ με δυσκολία αντιστέκεσαι στα φανταστικά κοκτέιλ και στις προσεγμένες μικρές λιχουδιές που επιμελείται η Ελένη Κωνσταντινίδη, ιδιοκτήτρια του Ηλιότοπου.

 

Όλα αυτά με σχολαστική προσήλωση στους κανόνες προστασίας που επιβάλουν οι συνθήκες covid-19 και σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής. Φυσικά Σαντορίνη χωρίς επισκέψεις στα οινοποιεία δεν γίνεται!

 

Πάω και ξαναπάω και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Ειδικά φέτος που δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει τον τρύγο του 2019. Μέσα στην καραντίνα δοκίμασα μόνο τα Δελφίνια του Κτήματος Αβαντίς και σιγουρεύτηκα ότι το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά που δεν πρέπει με τίποτα να βιαστούμε να προσπεράσουμε. Λαχταράω λοιπόν να βρεθώ στο νησί των πόσιμων γαλάζιων ηφαιστείων και θέλω να δοκιμάσω «Ειρήνη» και «Sparkling Assyrtiko» στις ατέλειωτες ταράτσες στη Santo Wines.

 

Παλιές χρονιές στο αρχιτεκτονικά βραβευμένο οινοποιείο του Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι. Ένα Νυχτέρι με τον φίλο μου Πέτρο Βαμβακούση στο Venetsanos Winery, κι ένα δροσερό Κατσανό στο Γαβαλά. Προσκύνημα στα Volcanic slopes, στο Κτήμα Σιγάλα, στο Χατζηδάκη. Μια βόλτα στο Vassaltis, στα Cellar doors Avantis για δοκιμές των τοπικών κρασιών αλλά και των πιάτων που ετοιμάζει φέτος η ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη. Ένας βυθισμένος Θαλασσίτης της Γαίας είναι πάντα μια πρόκληση. Και τα κρασιά του Κτήματος Μικρά Θήρα τα απολαμβάνεις στο Wine bar αγναντεύοντας απέναντι την Θηρασιά. Αχ, Σαντορίνη μου!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ