Ο οινικός κήπος της Ελένης

Wine with Eleni

{
}

Γεμάτο δροσιά, αισιοδοξία και αγάπη για το κρασί, το Wine with Eleni είναι δημιούργημα της Ελένης Κεφαλοπούλου. Εχει μετατρέψει ένα παραμελημένο παρκάκι της Ακρόπολης στο πιο απλό και ουσιαστικό στέκι του κρασιού. Γιατί εδώ το κρασί είναι πάνω απ’ όλα. 

Αυτό το καλοκαίρι μπήκε δειλά, μετά από μια κουτσουρεμένη άνοιξη, χωρίς την αίγλη άλλων χρόνων. Γευτήκαμε την πρώτη φέτα ενός γλυκόσαρκου καρπουζιού με φόβο μήπως ο ύπουλος εχθρός ξαναγυρίσει, ακούγοντας το τρίξιμο της εστίασης και τους αναστεναγμούς των ανθρώπων του τουρισμού. Κι εκεί μέσα στο γκρίζο των σκέψεών μας, κόντρα στο γαλάζιο του ουρανού, ξεπετάγεται ένα λουλούδι, που φύτεψε δικός μας άνθρωπος.

 

Γεμάτο δροσιά, αισιοδοξία και αγάπη για το κρασί, το Wine with Eleni είναι δημιούργημα της Ελένης Κεφαλοπούλου. Εχει μετατρέψει ένα παραμελημένο παρκάκι της Ακρόπολης στο πιο απλό και ουσιαστικό στέκι του κρασιού. Γιατί εδώ το κρασί είναι πάνω απ’ όλα. Λίγα και αραιά τραπεζάκια, μαξιλαράκια για το πέτρινο πεζούλι, διακριτική μουσική, φώτα από φαναράκια και κεριά δίνουν στο χώρο την ηρεμία που χρειάζεσαι για να δοκιμάσεις πολλά, ιδιαίτερα, άγνωστα, υπέροχα κρασιά κουβεντιάζοντας με την παρέα σου. Η Ελένη δίνει πληροφορίες, λύνει απορίες, διηγείται ιστορίες για τα κρασιά και τους φροντίζει όλους σαν να ήταν καλεσμένοι στο σπίτι της. Δίνει βήμα στους οινοποιούς να μιλήσουν μέσα από τα κρασιά τους.

Το Wine with Eleni προσφέρει χρόνο στις αισθήσεις, στην επικοινωνία και φυσικά στις γνώσεις. Aυτό τον ποιοτικό χρόνο που τόσο μας λείπει. Το κρασί είναι ταξίδι, συναισθήματα, επικοινωνία, ενέργεια και η Ελένη τα χαρίζει απλόχερα στο μικρότερο ίσως wine bar της πόλης. Διαλέγει κρασιά που της αρέσουν, από οινοποιούς που πιστεύει, που ξέρει την σταθερότητα στη δουλειά τους. Δίνει το λόγο σε νέους οινοποιούς, σε καινούρια κρασιά αλλά και σε καταξιωμένες ετικέτες. Υπάρχει πάντα κάτι νέο να δεις, να μυρίσεις, να γευτείς γιατί αυτή είναι η μαγεία του κρασιού.

 

Wine with Eleni

Μισαραλιώτου 20, Ακρόπολη Τηλ. 6934125839

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ