Το ελληνικό κρασί συναντάει τη μόδα, στις Βρυξέλλες

{
}

Στοχεύοντας στη δημιουργία μιας πλατφόρμας πολιτιστικών κι επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου με επίκεντρο τη μόδα και το design, η πρώτη έκδοση του GREEK FASHION AND DESIGN MEETS BELGIUM έρχεται στις Βρυξέλλες με ένα διήμερο εκδηλώσεων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανάδειξης της αλληλεγγύης μεταξύ των Βέλγων και των Ελλήνων που ζουν στο Βέλγιο. Η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την πρωτοβουλεία είναι η ομάδα του μη κυβερνητικού οργανισμού A Discovering Network asbl, που επιθυμούν να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τις δημιουργικές προσπάθειες των Ελλήνων δημιουργών και επιχειρηματιών. 

 

Στα πλαίσια του διημέρου 8 και 9 Δεκεμβρίου, θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις που σχετίζονται με την μόδα. Ειδικά στις 9 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη Επίδειξη Μόδας, με τις συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2016 αναγνωρισμένων αλλά και νέων ανερχόμενων Ελλήνων και Βέλγων σχεδιαστών, με συλλογές που εμπνέονται από την Ελλάδα, χρησιμοποιούν Ελληνικές παραδοσιακές τεχνικές και υλικά και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, για την Ελληνική μόδα στο εξωτερικό. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την διάσημη Σοφία Κοκοσαλάκη, τους Εύη Γκριντέλα, Zeus and Dione, Βασίλης Ζούλιας, Christina Economou, και Στεφανία Φραγκίστα, και το Βέλγιο θα εκπροσωπηθεί από την Gioia Seghers, ένα βραβευμένο νέο ταλέντο. 

 

Η Γευσιγνωσία Κρασιών (V.I.P), που θα λάβει χώρα το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφορά τη γευστική δοκιμή, μιας σειράς από εξαιρετικά Ελληνικά κρασιά, με την καθοδήγηση του φημισμένου Βέλγου sommelier, Frank van der Auwera, ( δύο φορές Wine World Ambassador of the Year). Η οργάνωση γίνεται από την Ελληνο-Βελγική πλατφόρμα Coordinates of Greece, και, ενδεικτικά, μερικά από τα κρασιά που θα δοκιμαστούν, είναι από τα κτήματα Ζαχαριουδάκη, Ρους, Τσέλεπου, Γεροβασιλείου, Αργυρού, Σκούρα, Σαμαρτζή. 

 

Τα έσοδα από την Επίδειξη Μόδας θα ευεργετήσουν δύο ιδρύματα στην Ελλάδα και το Βέλγιο: το Κάνε μια Ευχή της Ελλάδας και το Κάνε μια Ευχή του Βελγίου. 

 

 
Info: Τοποθεσία: Maison du Peuple in Saint Gilles, Parvis de Saint Gilles 37-39, 1060. Πρόγραμμα : 17:30-18:00 Καλωσόρισμα | 18:30 Επίδειξη Μόδας | 19:30 Δεξίωση με ελληνικά εδέσματα και ελληνικό κρασί | Γευσιγνωσία Κρασιών | 17:30-22:00 Pop Up Shop Για περισσότερες πληροφορίες (αγορά προσκλήσεων & donations): discovergreekbe@gmail, Τηλ 0032-474 729397 και www.adiscoveringnewtork.eu www.greekfashion.adiscoveringnetwork.eu
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ