Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015

01/02
{
}

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 οργανώνεται για δεύτερη φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Τριάντα από τα πιο αξιόλογα οινοποιεία της χώρας θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχουν στα κελάρια τους σε κόκκινο κρασί μεταξύ των οποίων σπάνιες, παλαιωμένες φιάλες που είναι πλέον εκτός αγοράς. Μαζί τους, οι πιο σημαντικοί εισαγωγείς οίνων θα παρουσιάσουν, και εκείνοι, σπουδαία κρασιά του διεθνή αμπελώνα, όλα κόκκινα. 

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων οίνων που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, απαιτείται από τους επισκέπτες μία ελάχιστη συμμετοχή στα έξοδα. Έτσι, με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον είναι δυσεύρετα. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια (6€). Κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράσει επιπλέον κουπόνια, ειδικά εάν επιθυμεί να δοκιμάσει θρυλικά κρασιά όπως το Αυστραλέζικο Grange 2010 της Penfolds (700€ λιανική, 15 κουπόνια στην εκδήλωση) ή το Echézeaux Grand Cru 2011 του Domaine de la Romanée-Conti (900€ λιανική, 15 κουπόνια).

 

image

 

Ωστόσο, στόχος της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» δεν είναι μόνο να δώσει τη δυνατότητα σε οινόφιλους καταναλωτές να δοκιμάσουν δυσπρόσιτα υπό άλλες συνθήκες κρασιά. Είναι, επίσης, να αποδείξει πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής. Ως εκ τούτου οι οργανωτές της εκδήλωσης έχουν προσκαλέσει στην Αθήνα τη μεγαλύτερη, ίσως, δημοσιογράφο οίνου του κόσμου, την Jancis Robinson MW, η οποία εκτός των άλλων είναι τακτική αρθρογράφος στην εφημερίδα Financial Times. Η κα Ρόμπινσον, που θα συνοδεύεται από τον κριτικό εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander, έρχεται φυσικά στην Αθήνα πρωτίστως για να δοκιμάσει τα ελληνικά Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά.

 

Tα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» πλαισιώνονται από τέσσερα εργαστήρια γεύσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που είναι τα εξής: «Αρμονία τυριού & κρασιού», «Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν», «Krug Μasterclass» και «Collector’s Corner». Στο τελευταίο, «H Γωνιά του Συλλέκτη», ένας οινόφιλος καταναλωτής, συλλέκτης οίνων, μοιράζεται το πάθος του με τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο πολύτιμες φιάλες της κάβας του.

 

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας www.fnl-guide.com (Food & Leisure Guide) και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για το Οινόραμα και τις άλλες εκθέσεις για το κρασί που οργανώνει. Η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Πλατεία Συντάγματος), με ώρες λειτουργίας 13:00 με 20:00. Όλο το πρόγραμμα παρουσιάζεται αναλυτικά στο www.fnl-guide.com. Hashtags: #fineredwines15 & #fnlevents.

 

Οινοποιεία και εισαγωγείς της εκδήλωσης «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά»

 

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

AIVALIS WINERY

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

CELLIER

DEALS

DOMAINE KRONDIRAS (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

GENTILINI

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

WINE SPECIALIST

KYLIX

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

LA TOUR MELAS

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΥΚΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ 

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

TRINITY WINES

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

CHATEAU NICO LAZARIDI

VINALIA/MONTES WINES

ΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ