Ο καλύτερος οινοχόος!!

{
}

Όχι δεν θα ευλογήσουμε τα γένια μας μιλώντας για το περιοδικό μας… αλλά θα χειροκροτήσουμε τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο για το 2016, τον νικητή του Διαγωνισμού που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου. Το όνομα αυτού Άρης Σκλαβενίτης και είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

 

Tον είχαμε συναντήσει και πέρσι στον αντίστοιχο διαγωνισμό όπου είχε πάρει το βραβείο του «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου». Ο Αρης λοιπόν, οινολόγος και οινοχόος στο wine bar «Oinoscent» πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2019 μάλλον στο Μπορντό. Να σημειώσω εδώ ότι στον φετινό Παγκόσμιο Διαγωνισμό που οργανώνεται τον Απρίλιο στην Μεντόζα στην Αργεντινή, με την Ελληνική σημαία θα διαγωνιστεί ο Νικόλας Γιαννόπουλος.

 

Ξαναγυρίζω όμως στον Άρη Σκλαβενίτη που αφού πέρασε μαζί με 14 ακόμα υποψήφιους μια ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική φάση, Κυριακή, με γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα αφρωδών κρασιών αλλά και της τεχνικής της μετάγγισης κρασιού, έφτασε στην τελική τριάδα και πήρε με στο σπαθί του την πρώτη θέση ενώ στη δεύτερη χειροκροτήσαμε για μια ακόμα φορά τον συμπαθέστατο Απόστολο Πλαχούρα, οινοχόος στο «Danai beach resort & villas», στη Χαλκιδική & συνεργάτη της Nespresso, και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο σεμνός Άγγελος Αντωνίου, οινοχόος στο εστιατόριο «Σπονδή».  Να συγχαρώ προσωπικά και τους τρείς νικητές και να τους συνοδέυσω με τις ευχές μου στην σταδιοδρομία τους, όποιο δρόμο κι αν διαλέξουν, με την προτροπή να διατηρήσουν πάντα ένα υψηλό επίπεδο που να τιμά τόσο αυτούς όσο και τον ευρύτερο επαγγελματικό τους χώρο.

 

Ποιος είναι ο Άρης Σκλαβενίτης; Απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έκανε την πρακτική του άσκηση και την πτυχιακή του εργασία στο νησί της Σαντορίνης, συγκεκριμένα στην Μικροζυθοποιία Σαντορίνης (Donkey Microbrewery).

Την περίοδο αυτή είναι σπουδαστής του Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy και του W.S.E.T. level 4 Diploma.

 

Επίσης ανά διαστήματα, αρθρογραφεί στο Wine Expert Blog της Genius in Gastronomy και στο περιοδικό Winetrails ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε μέλος του νέου Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

 

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ