Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού.

{
}

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο! Είναι συνάμα και ένα παιχνίδι με τις λέξεις*: Δράμα + Οίνος + Γευσιγνωσία = Δραμοινογνωσία!

 

Ένα κάλεσμα για τον επισκέπτη να εξοικειωθεί με τη γη του Διονύσου, να μυηθεί στις αξίες της, να γευτεί και να γίνει κοινωνός της μοναδικότητάς της. Η διαδικασία αυτή της θεμελίωσης της ταυτότητας (branding) του τόπου είναι μακρόχρονη και επίπονη αλλά και ταυτόχρονα επιβεβλημένη από τον ίδιο τον χαρακτήρα του τόπου μας:
Ένα ποιοτικό, βραβευμένο και αναγνωρίσιμο τοπικό προϊόν, το κρασί. Γέννημα της δραμινής υπαίθρου.
Οκτώ εξαιρετικά οινοποιεία, η αρχιτεκτονική τους, η παρουσία της τέχνης σε αρκετά από αυτά, η ποιότητα των εγκαταστάσεων τους και η ατομική φήμη του κάθε οινοποιού επιχειρηματία μέσα από την ποιότητα και την εικόνα του προσφερόμενου προϊόντος.
Ο πολιτισμός και η παράδοση σε σχέση με τον Διόνυσο και την ταύτιση του με το κρασί στο τόπο.
Ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής λόγω της πολυσυλλεκτικότητας του.
Η δυνατότητα για πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τη Δραμοινογνωσία θεσμό, σημείο αναφοράς στην προσπάθειά μας για τη θεμελίωση της οινικής ταυτότητας αυτού του τόπου.

 

 
  • Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την Ένωση Οινοποιών Δράμας
  • Σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ)
  • Διεξάγεται από τις 23 ως τις 29 Μαίου 2016
  • Διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2014

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ