Δράμα: μια οινική πράξη.

{
Φωτογραφίες ΜΕΡΟΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
}

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο, Hydrama Grand Hotel, άνοιξε τις πόρτες του στη Δράμα και φιλοδοξεί - δικαίως - να γίνει ο τοπικός - και όχι μόνο - οινικός ναός.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα είναι ένας μικρός παράδεισος, με νερά από φυσικές πηγές, θεόρατα δέντρα, καταφύγιο για πουλιά και όμορφες πάπιες. 60 στρέμματα με μονοπάτια και γεφύρια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης. Στις όχθες του υδροβιότοπου αυτού δεσπόζει η επιβλητική καπναποθήκη Spierer που χτίστηκε το 1924 για τον Ελβετό καπνοβιομήχανο από τον αυστριακό αρχιτέκτονα Konrand von Vilas.

 

image

 

7.500 τ.μ. ο «ουρανοξύστης Spierer» όπως ονομάστηκε από τους δραμινούς εξ αιτίας του μεγέθους του, ένα μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που στηρίζεται στην πέτρα και το ξύλο, μεταμορφώθηκε σήμερα από τον κρητικό Μανώλη Λεδάκη σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο χωρίς να αλλοιωθεί στο ελάχιστο η ιστορική φυσιογνωμία του! Δεν θα σας μιλήσω για τα θαυμάσια δωμάτια και τις ανέσεις τους, ούτε για το spa και τα προγράμματα ευεξίας. Θα σταθώ στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο: στο κρασί. Ακριβώς δίπλα στην υποδοχή δεσπόζει η κάβα και οι χώροι δοκιμών!

 

image

 

Όλα τα δραμινά και βορειοελλαδίτικα κρασιά, και, φυσικά, κρασιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, βρίσκονται τοποθετημένα στις μίνιμαλ προθήκες του Hydrama Warehouse. Εξιδικευμένοι σομελιέ αναλαμβάνουν να σας «ξεναγήσουν» στο wine cellar αλλά και να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τη χαρά του αυτοσερβιρίσματος κρασιού στο intelligent wine serving system. Τι σημαίνει αυτό: σε μια προθήκη βρίσκονται αραδιασμένα σε άριστες θερμοκρασιακές συνθήκες 16 φιάλες κρασιών. Ένα wine dispenser που λειτουργεί με ατομική κάρτα, το μοναδικό στην Ελλάδα! Εσείς προμηθεύεστε από τη υποδοχή την κάρτα, την οποία φορτώνετε με όσα χρήματα θέλετε. Στη συνέχεια, απόλυτα ηλεκτρονικά και χωρίς την μεσολάβηση κανενός, αποφασίζετε τι θα δοκιμάσετε, σε τι ποσότητα και τιμή και να το ποτήρι σας έτοιμο, να το απολαύσετε στο υπέροχο ξύλινο τραπέζι δοκιμής ή όπου εσείς θέλετε.

 

Αν τώρα θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό στο μπαρ θα σας σερβίρουν «κλασσικά» το κρασί που επιθυμείτε, ενώ στο εστιατόριο θα συνοδέψετε τα εξαιρετικά πιάτα του καλού μας φίλου (σεφ στο αθηναϊκό Αλέρια), Γκίκα Ξενάκη,  με τα εξαιρετικά επίσης κρασιά από τα 7 τοπικά οινοποιεία που πρόσφατα ενώθηκαν στο Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Δράμας με στόχο την προώθηση τόσο των κρασιών τους αλλά και του τόπου τους γενικότερα.

 

Οινοποιεία: Κτήμα Παυλίδη Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Κτήμα Τέχνη Οίνου Οινογένεσις Κτήμα Μιχαηλίδη Κτήμα Γέννημα Ψυχής Chateau Nico Lazaridi.

 

 

Hydrama Grand Hotel, www.hydramagrandhotel.gr, Αγίας Βαρβάρας 11 Δράμα.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ