Κεφαλλονίτικες καντάδες

{
}

Τα κρασιά του οινοποιείου Μελισσηνός επιβεβαίωσαν την διαπίστωση των τελευταίων χρόνων για την οινική άνοδο της Κεφαλονιάς.

Κεφαλονιά, το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού οινικού στερεώματος!

 

Για μια ακόμα φορά δοκιμάζοντας κρασιά από το όμορφο νησί του Ιονίου, διαπιστώσαμε ότι εδώ κάτι σοβαρό και σπουδαίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οινοποιείο Μελισσηνός στα Θηράμονα της περιοχής Ελειού στο νότιο άκρο του νησιού. Η οικογενειακή παράδοση και η προσωπική αγάπη για το αμπέλι, το κρασί, τον τόπο του, οδήγησε τον επιχειρηματία Νίκο Πετρακόπουλο να «ζωντανέψει» το πατρογονικό αμπέλι και να μπει δυναμικά στην οινοπαραγωγή. Στόχος καθαρός και ξάστερος: μικρή παραγωγή, υψηλή ποιότητα, γηγενείς ποικιλίες. Ρομπόλα, Μαυροδάφνη, Ζακυνθινό πρωταγωνιστές, Τσαούσι και Βοστυλίδι καρατερίστες.

 

Στο τιμόνι της οινοποίησης η νεαρή οινολόγος Κική Σιαμέλη, λάτρεψε την Κεφαλονιά και τον αμπελώνα της, τα αυτόριζα κλήματα και τις ντόπιες ποικιλίες. Εγκαταστάθηκε στο νησί και δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να φτάσει όσο πιο ψηλά ποιοτικά γίνεται. Και τα καταφέρνει!

 

image

 

Τα κρασιά του οινοποιείου Μελισσηνός σε κερδίζουν με τις πρώτες γουλιές.

 

Η ξηρή Μαυροδάφνη, Μavro 2014, γεμάτη εκρηκτικά αρώματα και υπέροχες μελωμένες τανίνες, βάζει στην άκρη το βαρέλι και δίνει ένα κρασί με φινέτσα και χαρακτήρα. Ιδιαίτερο και μοναδικό το Gold 2015 από την ντόπια ποικιλία Ζακυνθινό, είναι ένα κρασί με έντονη έκφραση του terroir, ένα κρασί λευκό μεν αλλά με τανίνες και χαρακτηρα ερυθρού! Εξαιρετική η Ρομπόλα 2015 του οινοποιείου, αλλά και η Natural 2015 εκδοχή της , ένα φυσικό κρασί με φρεσκάδα, νεύρο και οξύτητα.

 

Το Τσαούσι και το Βοστυλίδι συνεπικουρούμενα από Ρομπόλα συνθέτουν το Λευκό 2015, δροσερό και νεανικό ενώ στο πρωτοεμφανιζόμενο Ροζ 2015 η Μαυροδάφνη οινοποιείται με λευκή οινοποίηση για να δώσει ένα απαλόχρωμο τρυφερό, με πικάντικη δροσιά κρασί.

 

Μια ισχυρή οινική παρουσία στο νέο προφίλ της Κεφαλονιάς που μας ενθουσίασε!

 

 
Οινοποιείο Μελισσηνός, www.melissinoswinery.gr Θηράμονα, Κεφαλονιά 2671029716 και 6943072889

 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ