Το ροζέ του Θανάση!

{
}

Ο Θανάσης Αρβανιτίδης είναι ένας επίμονος γεωπόνος και οινοποιός που δραστηριοποιείται στη βόρειο Ελλάδα στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου. Εκεί στο συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων αμπελώνα, σε υψόμετρο 500 - 550 μέτρων δημιουργεί τα κατάλληλα σταφύλια για να καταλήξει στα ποιοτικά κρασιά που οραματίζεται. Και το καταφέρνει!

 

«Στον Ασκό, στα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ορεινός αμπελώνας προστίθενται οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής που δίνουν κρασιά με πολύπλοκο οργανοληπτικό προφίλ, δροσερές οξύτητες, πολύ ώριμο φαινολικό δυναμικό και ιδιαίτερα αρωματική επίγευση.» λέει ο ίδιος και μας προσφέρει το τελευταίο του επίτευγμα ένα δροσερό τραγανό και απολύτως καλοκαιρινό ροζέ, 100% Ξινόμαυρο από τα αμπέλια του Αγίου Κωσταντίνου. «Φυτέψαμε το Ξινόμαυρο σε έναν συγκεκριμένο αμπελώνα με πετρώδες ασβεστολιθικό έδαφος. Και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν, δίνοντας ερυθρά κρασιά με ζωντανό κόκκινο φρούτο, μαλακές τανίνες και μετρημένη πυκνότητα. Και ορεκτικά ροζέ φαγητού με καλή δομή και φρεσκάδα. New age Ξινόμαυρα!»

 

Στο ποτήρι μας έχουμε ένα ελκυστικό κρασί με αχνορόδινο χρώμα. Μύτη με κομψά αρώματα φράουλας και φραγκοστάφυλου μαζί με μια αίσθηση φρεσκάδας που θυμίζει ξύσμα λεμονιού και καραμέλα. Στο στόμα δροσιστικό και τραγανό. Με την παιχνιδιάρα οξύτητα και την τυπική φρεσκάδα του σταφυλιού. Διαθέτει τον όγκο και την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ που θα ταιριάξει με όλα τα καλοκαιρινά πιάτα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ