Στέλιος κερνά και Στέλλιος πίνει…

{
}

Όταν ο ένας Στέλλιος διαδέχεται τον άλλο Στέλιο στο προεδρείο της ΕΝΟΑΒΕ.

Από τον Στέλιο Κεχρή στον Στέλλιο Μπουτάρη περνάνε τα ηνία του προεδρείου των Οίνων Βορείου Ελλάδος, της Ένωσης των οινοπαραγωγών του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ), μιας Ένωσης που στα 23 χρόνια λειτουργίας της έχει θεσμοθετήσει το δίκτυο «Δρόμοι κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε δράσεις που έχουν ως σκοπό την προώθηση του επώνυμου ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντικότατη θέση στις δραστηριότητες είναι το ότι διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

 

Ο νεοεκλεγείς Στέλλιος Μπουτάρης είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας που αναλαμβάνει την προεδρία της μετά τον πατέρα του, τον Γιάννη Μπουτάρη, νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Παραδίδοντας την σκυτάλη ο Στέλιος Κεχρής δήλωσε «υπερήφανος που διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης. Οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» είναι ένας σπουδαίος οργανισμός, τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Είμαστε το παράδειγμα για όλους στην Ελλάδα, όχι μόνο για τους οινοπαραγωγούς. Στα τέσσερα αυτά χρόνια που υπηρέτησα ως Πρόεδρος της Ένωσής μας, εισέπραξα πολύ σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτό που κάνουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να μου εμπιστευτείτε τη θέση αυτή. Εύχομαι στον επόμενο Πρόεδρο Στέλλιο Μπουτάρη, καταξιωμένο οινοπαραγωγό και φίλο, καλή επιτυχία».

 

Με τη σειρά του ο νέος πρόεδρος πήρε τον λόγο : «Με μεγάλη χαρά και τιμή αναλαμβάνω την προεδρία της ΕΝΟΑΒΕ, μια σπουδαία θέση στη σημαντικότερη περιφερειακή οργάνωση του ελληνικού αμπελώνα, την οποία μου εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι μου οινοποιοί. Η ευθύνη είναι μεγάλη, εφόσον καλούμαι να αναπτύξω περαιτέρω τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και να θέσω τις βάσεις για την ενδυνάμωση του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Οι προκλήσεις είναι πολλές, και σε πολλά επίπεδα. Οινοτουρισμός, εκσυγχρονισμός νομοθεσίας, προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, άνοιγμα της οργάνωσης σε νέα μέλη, συνεργασία μεταξύ των τοπικών οργανώσεων. Είμαι αισιόδοξος ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και μπορεί να βλέπει το μέλλον θετικά. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους μου και τα στελέχη της Ένωσής μας, και ιδιαίτερα τον φίλο και Πρόεδρο Στέλιο Κεχρή, που κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του, κατάφερε να αναπτύξει σημαντικά την Ένωση».

 

Σιδεροκέφαλος λοιπόν Στέλλιο και καλά κουράγια!

 

Περιμένουμε όλοι από σένα τα καλύτερα!

 

Info: 

 

Η νέα σύνθεση του ΔΣ είναι:

 

Στυλιανός Μπουτάρης, πρόεδρος

Γεώργιος Τσάνταλης, αντιπρόεδρος

Στυλιανός Κεχρής, διευθύνων σύμβουλος

 

Μέλη, με αλφαβητική σειρά: Ιωάννης Βογιατζής, Κωνσταντίνος Γαρυπίδης, Ευάγγελος Γεροβασιλείου, Άγγελος Ιατρίδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Παύλος Σπύρου, Στυλιανή Στέγγου, Νικολέτα Ταραλά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ