Πήραμε τα βουνά!

{
}

Γίναμε «ορειβάτες» και σκαρφαλώσαμε στην κορφή της γεύσης.

Είχα αρκετό καιρό να ενθουσιαστώ μ’ ένα κρασί μάλλον με δύο ! Κι ήρθαν οι «ορειβάτες» να με παρασύρουν σε γευστικές βουνοκορφές. Δύο καινούργια κρασιά εμφανίζονται στα ράφια και διεκδικούν από την πρώτη γουλιά μια πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας.

 

Τα ορεινά αμπέλια έδωσαν το όνομα «Ορειβάτης» και η Βασιλική Ακριώτη και ο Γιώργος Κόλλιας, δημιούργησαν δύο κρασιά, ένα ροζέ και ένα κόκκινο.

 

Το ροζέ με κατέκτησε πρώτο! Απαλό χρώμα όπως μ’ αρέσει, φρέσκια λουλουδάτη μύτη με λίγο φρούτο κι ένα γοητευτικό νόστιμο στόμα με ωραία οξύτητα και λίγες ευχάριστες τανίνες να θυμίζουν την κόκκινη Syrah μαμά-ποικιλία. Το παγώσαμε και το απολαύσαμε με καρπάτσιο χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι μουστάρδα, με πίτσα Μαργαρίτα και με ένα κριθαρότο γαρίδας.

 

Το δεύτερο κρασί απέσπασε από όλους του συνδαιτυμόνες τον τίτλο «κόκκινο του θέρους». Πρόκειται για ένα Pinot noir που δεν προσπαθεί να μιμηθεί κανέναν! Είναι ένα Pinot noir που μιλάει ελληνικά και εκφράζεται με απλότητα και σαφήνεια. Ωραία κόκκινα αρώματα, στη μύτη δαμάσκηνα και ώριμα μαύρα κεράσια, λίγα ευγενικά ζωικά και ίσως ένα κεράσι γλυκό του κουταλιού. Το στόμα είναι ελαφρύ, νόστιμο και ευχάριστο με ωραίες τανίνες μαλακές και φιλικές. Ένα κρασί δεξαμενής, έτοιμο να γεμίσει τα ποτήρια μας, δροσερό στους 16 βαθμούς, και να συνοδεύει όλα τα καλοκαιρινά μας BBQ, αλλά και τα αλά σπετσιώτα ψάρια μας, τις ναπολιτάνες πάστες μας και τα παπουτσάκια μελιτζάνας όπως και τον μουσακά μας. Μεγάλο του προσόν το βιδωτό πώμα.

 

Τα νεοφερμένα κρασιά θα τα βρείτε προς το παρόν στην κάβα ΟΑΚ στο 282 της Λεωφόρου Κηφισίας τηλ. 2106858078 σε τιμές γύρω στα 10 € και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ