7 κρασιά, 7 χωριά!

{
}

Να λοιπόν μια θαυμάσια ιδέα!

Να ιχνηλατήσεις σε βάθος μια αμπελοοινική ζώνη και να αποκαλύψεις τα μικρά terroir, τις διαφορές, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ομοιότητες.

 

Ιδού λοιπόν το σχέδιο του πρωτοπόρου σαντορινιού παραγωγού Πάρι Σιγάλα:

 

7 κρασιά, από 7 χωριά, σε μια συλλεκτική σειρά ομοούσιο και αδιαίρετο, γιατί σημασία έχει να τα δοκιμάσεις όλα για να κρίνεις, να διακρίνεις, να αποφασίσεις, με ποιο θα πας και ποιο θα αφήσεις…

 

7 χωριά με το γλυκοφίλημα του Αιγαίου και την προκλητική απειλή του ηφαιστείου τους «σημάντορες ανέμους» και τον «ήλιο τον ηλιάτορα», με το καθούρι και την άσπα, 7 χωριά υποταγμένα στο θηραϊκό γίγνεσθαι και ανυπότακτα συνάμα όπως τούτη η ανυπότακτη γη ορίζει αιώνες τώρα.

 

Από την Οία στο Ακρωτήρι, από τον Βουρβούλο στο Μεροβίγλι και τα Φηρά, στον Πύργο και στο Μεγαλοχώρι. 7 χωριά όπου οι πεισματάρες σαντορινιές αμπελιές, φανερώνουν τα δικά της η κάθε μια ταλέντα.

 

Για μια ακόμα φορά ο Πάρις Σιγάλας κατάφερε να κουνήσει τα νερά!

 

Χειροκροτώ με ενθουσιασμό την ιδέα και προτείνω στους οινόφιλους να μην βιαστούν να αρπάξουν τα ανοιχτήρια και να δοκιμάζουν λαίμαργα τα ιδιαίτερα αυτά κρασιά. Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο, να συνηθίσουν την νέα τους κατάσταση. Για τουλάχιστον 7 χρόνια ζωής κάνει λόγο ο παραγωγός… 

 

Αν πάλι δεν μπορώ να συγκρατήσω τη λαχτάρα σας με τίποτα και η υπομονή σας είναι λιγότερη κι από ελάχιστη, τότε θα ήταν καλό να μεταγγίσετε σε καράφα τα «χωριά» πριν βουτήξετε στην απόλαυση τους.

(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Harry
19.09.2016 | 15:19
Τσιμπημένη τιμή για τα ελληνικά δεδομένα αλλά μόνο με τέτοιες κινήσεις το ελληνικό κρασί θα μεγαλουργήσει.