Σίμος Γεωργόπουλος: ο δικός μας!

{
}

Δώδεκα χρόνια κλείνει σε λίγους μήνες ο Οινοχόος από το πρώτο τεύχος του 2004 και έχω πολλούς λόγους να είμαι περήφανη γι’ αυτό. Ένας από τους βασικότερους είναι οι συνεργάτες μου, οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωπου η «οινοχοϊκή» μου οικογένεια!

Φυσικά χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Ανάμεσα τους, ο Σίμος Γεωργόπουλος, ο δύσκολος, ο στρυφνός, ο παράξενος που στον οινικό μας χώρο έχει ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς. Τίποτα ανάμεσα… Για μένα όμως και τους υπόλοιπους συνεργάτες είναι ένα σπάνιο άτομο με απίστευτες και αδιαμφισβήτητες γνώσεις, χιούμορ και εξαιρετική πένα. Οι αναγνώστες και φίλοι μας γνωρίζουν καλά τον Σίμο και φέτος θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν ακόμα καλύτερα και να επωφεληθούν των προτερημάτων και των ικανοτήτων του. Πως; Μα στα «Κρασαρίσματα»! Μόνο ο Σίμος θα μπορούσε ονομάσει έτσι τον κύκλο των 6 δυνατών οινικών σεμιναρίων που θα παρουσιάζει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στο γλυφαδιώτικο Vein Wine Bar & Bistrot.

 

Ποιο ντόπιο σταφύλι θεωρείται το Tempranillo της Ελλάδας; Είναι τα Γερμανικά ξηρά Riesling πεταμένα λεφτά; Πόσα φιλιά χρειάζονται ώστε το ασχημόπαπο της οξείδωσης να μεταμορφωθεί σε οινικό κύκνο; Μπορεί η Barbera να γίνει ο χαλίφης του Πιεμόντε; Ιδού τα ερωτήματα που πέφτουν στα ποτήρια και θα απαντηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα σεμινάρια που κατά δήλωση Σίμου θα «έχουν διάρκεια από 2 ώρες μέχρι… τελικής πτώσεως και θα περιλαμβάνουν θεωρία, γευστική δοκιμή και συζήτηση.

 

image

 

Αναλυτικά λοιπόν και για τους επόμενους μήνες έχουμε και λέμε:

 

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιείται την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο «Ελληνικές ποικιλίες. Με τι μοιάζουν τελικά;» Εκεί το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο, το Βιδιανό και τα άλλα σπουδαία Ελληνικά σταφύλια θα αναζητήσουν τα διεθνή αδελφάκια τους, όχι με την βοήθεια πολύπλοκων εξετάσεων DNA αλλά με την χρησιμοποίηση μόνον ενός καλού ποτηριού!

Κόστος σεμιναρίου 40 ευρώ/άτομο.

 

Το επόμενο ραντεβού ορίζεται για την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και είναι αφιερωμένο στο terroir. Μέσα από το τίτλο «Terroir, η δύναμη της γης» θα αναλυθούν όλα τα στοιχεία των αμπελοτοπιών που συνεισφέρουν στην μοναδικότητα του χαρακτήρα τους, ενώ οι διαφορές των «κοντοχωριανών» κρασιών που θα δοκιμαστούν σίγουρα θα εκπλήξουν!

Κόστος σεμιναρίου 40 ευρώ/άτομο.

 

Σε εορταστική διάθεση η γευσιγνωσία της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016 και τι πιο λαμπερό από μια βόλτα στο Πιεμόντε; «Nebbiolo vs Barbera. Απειλείται ο βασιλιάς του Πιεμόντε;» θα είναι ο τίτλος της και εκτός από ένα υψηλού επιπέδου crash test θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για… απόλαυση με Βορειοιταλικό pedigree!

Κόστος σεμιναρίου 50 ευρώ/άτομο.

 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (για να συνέλθουμε από την αλκοόλη των εορτών!) πάλι μαζί την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, με τη ζέστη να είναι το αντικείμενο συζήτησης μέσα στο καταχείμωνο! Αλλά και το αντικείμενο μέσα στα ποτήρια, αφού εξαιρετικά κρασιά από ζεστές όσο και κρύες περιοχές του κόσμου θα προσπαθήσουν να μας αποδείξουν ότι «Για όλα φταίει το κλίμα!»

Κόστος σεμιναρίου 40 ευρώ/άτομο.

 

Η Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 θα έχει άρωμα Γερμανίας αφού η ύψιστη λευκή ποικιλία της χώρας (αλλά και του κόσμου) θα γεμίσει με εκρηκτικά πετρόλ αρώματα τα ποτήρια. Μόνο σας μέλημα είναι να σκεφθείτε πόσο ξηρά θέλετε τα δικά σας, και το σεμινάριο «Γερμανικό Riesling, ο βασιλιάς της ξηρότητας ή της γλύκας;» σίγουρα θα σας προσφέρει πολλά dry και off dry διαμάντια για να καταλήξετε!

Κόστος σεμιναρίου 45 ευρώ/άτομο.

 

Ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να σκεφθούμε τα επόμενα σεμινάρια είναι τόσο μεγάλος, που εν τω μεταξύ τα κρασιά οξειδώθηκαν! «Όμως τι ωραία οξείδωση είναι αυτή!» σκεφθήκαμε, δοκιμάζοντας κρασιά- σκέτο βελούδο. Έτσι την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, με ένα διεστραμμένο σεμινάριο που έχει τίτλο «Οξείδωση: Εχθρός ή φίλος;»!

Κόστος σεμιναρίου 45 ευρώ/άτομο.

 

Όλα αυτά βέβαια στο ατμοσφαιρικό Vein όπου η Δέσποινα Χαραλάμπους κρατάει σταθερά την μπαγκέτα σε μια συμφωνία υψηλών ποιοτικών γευστικών στόχων.

 

Θα τα πούμε εκεί!

 

Κρατήσεις απαραίτητες στο pws1@me.com ή στο ebi1@me.com.

 

 
Vein Wine Bar & Bistrot, Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα (Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τις κ.κ. Πόπη Γουώλικ, στο email: pws1@me.com, κιν. 6945933988 ή Ελένη Μπλούχου, στο email: ebi1@me.com, κιν. 6944630099).
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ