Οκτάνα... και wine bar!

{
Φωτογραφίες ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ
}

Η Κάβα Οκτάνα στην Πλατεία Βαρνάβα αποκτά και νέα ιδιότητα, αυτή του wine bar.

Την επισκεπτόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια για την ενδιαφέρουσα συλλογή της με αξιόλογα κρασιά. Όμως η κάβα Οκτάνα φέρει πλέον και δεύτερη ιδιότητα, αυτή του Wine Bar. Ο χώρος είναι μοντέρνος, με το κρασί στο επίκεντρο όχι μόνο της λίστας, αλλά και της διακόσμησης. Τα κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι ξεπερνούν τις δεκαπέντε ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων και των ομώνυμων και πολύ οικονομικών οίνων της σειράς Οκτάνα. Έξυπνος και χρηστικός είναι και ο τρόπος που έχουν κατηγοριοποιηθεί τα κρασιά στον κατάλογο, όπου διακρίνονται ανάλογα με το στυλ τους σε “αρωματικά και απαλά” , “ζωηρά και πικάντικα”, “παλαιωμένα και πληθωρικά”. 

 

image

 

Οι οινικές επιλογές συνοδεύονται από εδέσματα, βασισμένα σε προϊόντα της ελληνικής γης, τα οποία έχει επιμεληθεί ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης. Πιάτα όπως φάβα Σαντορίνης, κανελόνι με τόνο Αλοννήσου και χούμους με σύγκλινο Μάνης πλαισιώνουν με σκοπό να αναδεικνύουν με ξεχωριστό τρόπο τα κρασιά που συνοδεύουν.

 

Οι ετικέτες που σερβίρονται σε ποτήρι καθώς και τα εδέσματα του μενού θα ανανεώνονται κάθε μήνα ακολουθώντας μια θεματική ενότητα, αρχής γενομένης με τα «Γιορτινά Κρασιά» για την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Τις επιλογές των κρασιών και τις θεματικές ενότητες επιμελείται η έμπειρη οινοχόος Μαρία Δήμου. Παράλληλα με τα κρασιά, στα ράφια της Οκτάνα υπάρχουν φρέσκες μπίρες και ιδιαίτερα αποστάγματα που μπορεί κανείς να απολαύσει in situ ή να προμηθευτεί για το σπίτι –για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και η Οκτάνα εξακολουθεί να είναι η κάβα της γειτονιάς.

 

image

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και εντυπώσεις, οσονούπω... 

 

Υ.Γ.

“Οκτάνα θα πη παντού και πάντα εν ηδονή ζωή. 

 Οκτάνα θα πη αγάπη. 

 Οκτάνα θα πη παντού και πάντα καλωσύνη.” 

 

Ανδρέας Εμπειρίκος

 

 

Οκτάνα, Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, 210 7014630,

Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από το πρωί ως αργά το βράδυ. 

www.oktanawines.grinfo@oktanawines.gr 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ