Μια «ΒορΟινή» εβδομάδα

{
}

Ο οινικός πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα πρωταγωνιστεί στην ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων «Τα ΒορΟινά» της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. 

 

Μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για γευστική δοκιμή. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την πλέον δελεαστική πρόταση για την οινική έναρξη της νέας χρονιάς.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα αγαπημένα τους κρασιά, να δουν πρωτοεμφανιζόμενους παραγωγούς, να συζητήσουν μαζί τους.

 

«Τα ΒορΟινά», μία από τις πιο σημαντικές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων δυναμικής παρουσίας επιφυλάσσουν φέτος μια ακόμη πιο εμπλουτισμένη οινική εμπειρία για το κοινό, μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα που προηγείται της εκδήλωσης (27 Ιανουαρίου–3 Φεβρουαρίου), την «ΒορΟινή» εβδομάδα.

 

Στόχος των εκδηλώσεων της ΒορΟινής εβδομάδας είναι να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το βορειοελλαδίτικο κρασί και τις ποικιλίες του, να μυήσουν τους οινόφιλους στην απόλαυσή του, να δημιουργήσουν μαζί γεύσεις ταιριαστές μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής με γνωστούς σεφ.

 

Σημαντικό στοιχείο επίσης στο φετινό πρόγραμμα είναι και τα σεμινάρια για οινόφιλους και επαγγελματίες με θεματολογία που θα αναπτύξουν γνωστοί οινολόγοι και οινοχόοι και μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τις Βορειοελλαδίτικες ποικιλίες και τα blend τους και θα συμμετέχουν σε κάθετες γευσιγνωσίες.

 

Παράλληλα, επιλεγμένα εστιατόρια, bars, cafe και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών, συμμετέχοντας έτσι στην επέτειο των 10 χρόνων. Αναλυτικές πληρποφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε στο www.voroina.gr.

 

Η έκθεση θα λειτουργήσεις: 12.00-18.00 για επαγγελματίες και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 5 ευρώ)

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ