Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία

Με έμπνευση από τον Όμηρο

{
}

Ο Σπύρος Καλούδης είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος. Από οικογένεια με παράδοση στο εμπόριο, θέλησε κάποια στιγμή «να παίξει τη δική του μουσική», όπως λέει. Και όχι με τυχαία ακόρντα. «Η Κέρκυρα δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 1 - 1,5 εκατομμύριο, Ευρωπαίους κυρίως, επισκέπτες. Οι πιο πολλοί διαθέτουν κουλτούρα μπίρας, συνεπώς μπορούν να εκτιμήσουν μια μπίρα με τοπικό χαρακτήρα. Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω ένα προϊόν που θα το αγαπήσουν οι Κερκυραίοι, αλλά και οι ξένοι, οι οποίοι μελλοντικά θα λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές του στην πατρίδα τους. Όπως και έγινε...»

 

image

 

Στο χωριό Αρίλλας της βόρειας Κέρκυρας θα παραχθούν μέσα στο 2013 περισσότερα από 4.000 εκατόλιτρα φρέσκιας και απαστερίωτης μπίρας. Η Real Ale Special και η Real Ale Bitter έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά τον Ιούλιο του 2009 με την υπογραφή του ζυθοποιού Κλαύδιου Μουζακίτη. Ακολούθησαν η ευκολόπιοτη Royal Ionian Pilsner και η τύπου lager Ionian Gold. Στα τέλη του 2010, τις εντυπώσεις έκλεψε η special edition Ionian Epos.

 

Εμπνευσμένη από τον ομηρικό κρίθινο οίνο, η Κερκυραϊκή δημιούργησε μια μπίρα διπλής ζύμωσης με μέλι ανθέων, που κυκλοφορεί κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος λόγω της υψηλής ζήτησης θα παραμείνει και για την καλοκαιρινή περίοδο. Στην ξένη αγορά στοχεύει από πέρυσι και με το 1842, το δροσιστικό ποτό μπίρας με φρέσκο τζίντζερ και χυμό λεμονιού. Δεν λείπουν εξάλλου οι διεθνείς διακρίσεις. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου, η βρετανική αλυσίδα παμπ Wetherspoon επέλεξε κατόπιν γευσιγνωσίας την Koroibos Ale ως την «επίσημη» ολυμπιακή μπίρα της. Η ελληνική μικροζυθοποιία συμμετέχει, επίσης, με ένα καινούργιο προϊόν, την Ιonian Coffee Porter Beer, σε διεθνές φεστιβάλ μικροζυθοποιείων της Βρετανίας.  «Όλοι αναζητούν πια ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές. Όποιος τα προσφέρει βγαίνει κερδισμένος...»

Δοκιμάστε

  • Royal Ionian (Pils)
  • Corfu Real Ale special (Red Ale)
  • Ionian Epos (Barleywine)
  • Corfu Real Ale Bitter (Bitter Brown Ale)

 

Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, Αρίλλας Κέρκυρας, τηλ. 26630 52 072, www.corfubeer.com
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ