Για μια χούφτα… φυσαλίδες

Τι συνδέει την Formula 1 με τον Winston Churchill; Τον Mark Twain με τον James Bond; 

Η σαμπάνια φυσικά, το πιο ευγενές και πολύτιμο κρασί στον κόσμο. Το κρασί που εδώ και 4 αιώνες είναι συνώνυμο της γιορτής και της χαράς.

 

«Δεν πολεμάμε μόνο για τη Γαλλία αλλά και για την σαμπάνια» έλεγε στους στρατιώτες που έφευγαν για το γαλλικό μέτωπο ο Winston Churchill. Kαι πράγματι η γερμανική κατοχή στη Γαλλία είχε στερήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον κύριο εκπρόσωπο της χαράς. Πολύ πιο πριν ένας άλλος μεγάλος λάτρης των φυσαλίδων, ο Mark Twain, υποστήριζε πως οτιδήποτε σε υπερβολή είναι κακό, εκτός από την σαμπάνια.

 

Μεγάλη ευκαιρία για τους λάτρεις των φυσαλίδων αποτελεί κάθε χρόνο η έκθεση «Αφρός και φυσαλίδες» που διοργανώνεται πάντα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Φέτος για 10 η χρονιά το κοινό πλημμύρισε την Μεγάλη Βρετανία για να απολαύσει σαμπάνιες και αφρώδη απ όλο τον κόσμο. Το παρών έδωσαν και πολλοί έλληνες παραγωγοί που συμμετείχαν με τα γιορτινά τους κρασιά. Έλειπαν όμως και κάποιοι, μια και η κρίση δεν αφήνει τίποτα ανέπαφο.

 

Ξεχωρίσαμε τα αφρώδη του Κτήματος Καρανίκα από το Αμύνταιο και ιδίως την Brut Nature Cuvee, την Amalia Brut Vintage 2013 του Τσέλεπου, τα καινούρια αφρώδη Lagopati Βrut του Κτήματος Χατζηγεωργίου από τη Λήμνο, το Edenia από Μαλαγουζιά του Κτήματος Θεόπετρα. Μεγάλη έκπληξη το αφρώδες από Βιδιανό του Δουλουφάκη μια και η Κρήτη μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο των φυσαλίδων.

 

Φορέστε λοιπόν τα καλά σας, ανάψτε κεράκια, μαζέψτε τους αγαπημένους σας κι ανοίξτε ένα μπουκάλι με χαριτωμένες φυσαλίδες. Μουσική υπόκρουση, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τον Dean Martin, γιατί έχουν γλύκα και ζεστασιά οι παλιοκαιρίσιες μελωδίες.

 

Καλές γιορτές!

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ