Ευ διαγωνίζεσθε

{
}

Τα φώτα έσβησαν, τα ποτήρια μαζεύτηκαν και τα αποτελέσματα βγήκαν στο άψε σβήσε, ας είναι καλά η τεχνολογία!

Αναφέρομαι στον 17ο Διαγωνισμό Οίνου και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιήθηκε φέτος 1-3 Μαρτίου στην ηλιόλουστη πανέμορφη «νύμφη του Θερμαϊκού» σε ένα χώρο με μαγευτική θέα στον χιονισμένο Όλυμπο και τη ακύμαντη θάλασσα, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Mediterranean Palace.

 

image

 

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης - διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

image

 

42 δοκιμαστές – κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι χωρισμένοι σε 6 κριτικές επιτροπές δοκιμάσαμε 757 κρασιά από Ελλάδα, Βραζιλία, Κύπρο, Τουρκία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Γερμανία και Ιταλία και 26 αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 image

 

Σε μια διαδικασία υποδειγματικής οργάνωσης τόσο από τον καινούργιο πρόεδρο του Διαγωνισμού τον καλό μας φίλο Κωνσταντίνο Λαζαράκη Master of Wine με διεθνή ακτινοβολία, όσο και από τους παλιούς έμπειρους συντελεστές, καλούς επίσης φίλους που θα αναφέρω ονομαστικά:

Έφη Χατζηδημητρίου, Γεωπόνος - Οινολόγος, Επικ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήμα Χημείας

Σεραφείμ Θεοχάρης, Γεωπόνος - Οινολόγος, Σύμβουλος Διαγωνισμού Οίνου

Μαρία Ξανθοπούλου, Χημικός – Οινολόγος, Σύμβουλος Διαγωνισμού Οίνου

Νεκτάριος Πάγκαλος, Δρ. Χημικός Εκπρόσωπος Γενικού Χημείου Κράτους

Σπύρος Κατωπόδης, Γεωπόνος – Οινολόγος Εκπρόσωπος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

image

 

Δοκιμάσαμε σε γενικές γραμμές ωραία κρασιά με αποτέλεσμα να απονεμηθούν 4 Μεγάλα Χρυσά Βραβεία, 62 Χρυσά και 156 Ασημένια. Επίσης 3 Χρυσά βραβεία και 5 Ασημένια απονεμήθηκαν στα αποστάγματα. Αναζητήστε αναλυτικά όλα τα βραβευμένα κρασιά στο www.tiwc.gr. Αλλά και όσοι θέλετε να έχετε την ευκαιρία μιας γευστικής δοκιμής των βραβευμένων με Μεγάλο Χρυσό και Χρυσό Μετάλλιο, κρασιών και αποσταγμάτων, ελάτε την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 16:00 - 19:00, στο wine bar οινικών αποκαλύψεων της έκθεσης κρασιού Oinorama,στο Ζάππειο, στην Αθήνα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ